Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η περίφημη "κρητική ασπιρίνη" είναι πλέον έτοιμη για κυκλοφορία

17/4/2015 2:44:06 μμ
Ένα λαμπρό επίτευγμα του Πανεπιστημίου της Κρήτης στον τομέα της φαρμακολογίας με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η περίφημη «κρητική ασπιρίνη», στην οποία έχουμε αναφερθεί και παλιότερα (εδώ και εδώ) είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει άμεσα, ακόμα και πριν από το καλοκαίρι, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες.


 

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από πολύχρονη έρευνα, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ηλίας Καστανάς, Χρήστος Λιονής και Στέργιος Πυρίντσος, με τη συνεργασία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και της φαρμακοβιομηχανίας Gallenica, δημιούργησαν ένα βιολογικό φαρμακευτικό σκεύασμα με εντυπωσιακά αντι-ιικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της γρίπης και των λοιμώξεων του αναπνευστικού, μειώνοντας μάλιστα το χρόνο εμφάνισης των συμπτωμάτων.


 

Η «κρητική ασπιρίνη», σε μορφή κάψουλας για εύκολη κατάποση, αποτελείται από τρία είδη κρητικών βοτάνων, δίκταμο, θυμάρι και φασκόμηλο, και από περίφημο κρητικό ελαιόλαδο, συνδυάζοντας τις θαυματουργές τους ιδιότητες ενάντια στο κρυολόγημα, τη γρίπη, τον πυρετό και τον πόνο, και τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.

 


Πρόκειται για ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου της Κρήτης, στον τομέα της φαρμακολογίας, το οποίο έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

 


Σύμφωνα με το cretapost.gr, η επιτυχία του ελληνικού σκευάσματος, που αναμένεται να απλωθεί παγκόσμια, θα φέρει επανάσταση και στην ελληνική γεωργία, με τη συστηματική βοτανοκαλλιέργεια, καθώς με τις εξαγωγές θα απαιτούνται πλέον τεράστιες ποσότητες των βοτάνων-συστατικών από το ανεξάντλητο και εν πολλοίς ανεκμετάλλευτο φαρμακείο της ελληνικής φύσης!

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φαρμακοποιών
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»