Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η ΟΣΦΕ δεν επιθυμεί να ιδρύσει φαρμακεία

23/7/2018 9:42:26 πμ
Ζητά τη διαγραφή της σχετικής διάταξης από το Προεδρικό Διάταγμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ΟΣΦΕ απευθύνθηκε στον υπουργό Υγείας, "ως τον αρμόδιο νομοπαρασκευαστικό παράγοντα της Κυβέρνησης για θέματα υγείας", προκειμένου να αρνηθεί τη δυνατότητα που της δίνει διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος 64 (με το οποίο ρυθμίζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του φαρμακείου) για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης φαρμακείου.


Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η ΟΣΦΕ, στις αρχές του χρόνου είχε και πάλι ζητήσει τη διαγραφή της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία όμως επαναλήφθηκε στο ΠΔ.


Συγκεκριμένα, η ΟΣΦΕ αναφέρει  -μεταξύ άλλων- τα εξής στην επιστολή της:


«Ως γνωστόν, στον ψηφισθέντα από τη Βουλή νόμο 4509/2017 (ΦΕΚ 201Α/22-12-2017) και στο άρθρο 64, με το οποίο αντικαταστάθηκε το άρθρο 1 του ν. 1963/1991, μεταξύ άλλων, περιέχεται η διάταξη: "'Aδεια ίδρυσης φαρμακείου χορηγείται: α) ..... , β) ........ και γ) σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ)".


Η ίδια σχεδόν διάταξη, παρά το με αριθμό πρωτοκόλλου 5726/11-01-2018 έγγραφ;o μας, με το οποίο σας ζητούσαμε την απάλειψη της ανωτέρω συγκεκριμένης διατάξεως, επαναλήφθηκε και στο πρόσφατα δημοσιευθέν ΦΕΚ (214/Α/11-07-2018) Π.Δ. 64/2018 στο άρθρο 2 παρ. 1 του Προεδρικού αυτού Διατάγματος, που έχει ως εξής:

"'Αδεια ίδρυσης φαρμακείου δεν χορηγείται σε νομικά πρόσωπα, πλην των συνεταιρισμών φαρμακοποιών μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ). Στην περίπτωση αυτή απαιτείται αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.Φ.Ε.".


Επειδή –όπως αναφέραμε και στο παραπάνω αναφερόμενο έγγραφο μας 5726/11-01-2018– η ανωτέρω δυνατότητα δόθηκε στους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών από τις προηγηθείσες και καταργηθείσες από το ΣτΕ σχετικές Κ.Υ.Α., αλλά ουδέποτε έκαναν χρήση αυτών των διατάξεων και ως εκ τούτου κανένα φαρμακείο ιδιοκτησίας των συνεταιρισμών μας δεν έτυχε της παραπάνω ευεργετικής διατάξεως, αλλά ούτε οι Συνεταιρισμοί-μέλη μας επιθυμούν να ιδρύσουν φαρμακεία, και έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου της 14ης Ιουλίου 2018, τηρώντας την επίσης ομόφωνη απόφαση του ΛΑ΄ (32ου) Πανελληνίου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων της Ο.Σ.Φ.Ε. (Χαλκιδική 26-27 Μαΐου 2018) παρακαλούμε και πάλι, όπως με σχετική τροπολογία, καταργηθεί το συντομότερο δυνατόν η παραπάνω αναφερθείσα διάταξη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Προτείνουν ενέργειες εκπαιδευτικού & κοινωνικού χαρακτήρα






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης