Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Η Novartis «επιστρέφει» στη Roche τις μετοχές της

9/11/2021 7:51:30 μμ
Κατέχει το 33% αυτών και τις πουλάει έναντι 20,7 δισ. δολαρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis προχωράει στην πώληση των μετοχών της Roche στην ίδια την εταιρεία έναντι 20,7 δισ. δολαριών για λόγους στρατηγικής.

Ο Vas Narasimhan, διευθύνων σύμβουλος της Novartis, δήλωσε: «Μετά από 20 χρόνια ως μέτοχοι της Roche, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εισπράξουμε έσοδα από την επένδυσή μας. Η σημερινή ανακοίνωση είναι συνεπής με τη στρατηγική μας εστίαση και σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα έσοδα ανάλογα με τις προτεραιότητές μας στην κατανομή του κεφαλαίου μας με στόχο να μεγιστοποιήσουμε την αξία των δικών μας μετόχων».

Η Novartis είναι μέτοχος της Roche από το Μάιο του 2001 και κατέχει σήμερα ανώνυμες μετοχές αξίας 53,3 εκατ. δολαρίων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 33%. Η επένδυση στη Roche είχε ετήσια απόδοση για τη Novartis περίπου 10,2%, ωστόσο σήμερα η εταιρεία δεν θεωρεί την επένδυση αυτή ως «βασική της δραστηριότητα».
Η εν λόγω συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς απαιτείται η έγκριση των μετόχων της Roche στη Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στις 26/11.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Τα φάρμακα που φέρνουν έσοδα
Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024
Όμιλος VOYATZOGLOU: Έργο Micro-Picking για σύγχρονο κέντρο διανομής φαρμακαποθήκης
Προετοιμάζει 1000 παραγγελίες/ώρα, με μεγάλη ακρίβεια
BAUSCH + LOMB Hellas: Στην 5η  θέση των  Best Workplaces™ 2024
Και στη 2η θέση των Best Workplaces™ For Women 2024
Νέα διοικητική δομή στη Γρ. Σαράντης
Ο Κυριάκος Σαράντης εκλέχτηκε πρόεδρος και ο Γιάννης Μπούρας ανέλαβε CEO