Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

H νέα δομή του υπουργικού συμβουλίου

27/1/2015 10:10:29 πμ
Η Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων εντάσσεται στο υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Σήμερα Τρίτη 27/1 ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την καινούρια δομή και του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει στη μείωση των υπουργείων σε 10, δημιουργώντας 4 υπερ-υπουργεία.

 

Τα 4 υπερ-υπουργεία της νέας κυβέρνησης είναι:

  • Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες των υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Μακεδονίας Θράκης.
  • Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: Θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες των υπουργείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Τουρισμού και Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων.
  • Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
  • Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: Θα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπουργείο Υγείας

Το υπουργείο Υγείας θα συμπεριλάβει και πάλι τη Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων (όπως ίσχυε πριν από το 1995) και μετονομάζεται σε Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όσο για το τιμόνι του υπουργείου Υγείας, οι υποψήφιοι εξακολουθούν να είναι οι κ.κ. Κουρουμπλής, Ξανθός και Μπασκόζος, ενώ προστίθεται και ο κ. Χρήστος Μαντάς, λέκτορας Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρώην πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ηπείρου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Κυριάκος Σαράντης εκλέχτηκε πρόεδρος και ο Γιάννης Μπούρας ανέλαβε CEO
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ