Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Mylan διακινεί νέο γενόσημο οξικής γλατιραμέρης

12/10/2017 11:50:07 πμ
Ενδείκνυται σε υποτροπιάζουσες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έγκριση άδειας κυκλοφορίας στην Ευρώπη δόθηκε σε γενόσημο οξικής γλατιραμέρης, το οποίο ενδείκνυται σε υποτροπιάζουσες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης.


Πρόκειται για ενέσιμο διάλυμα με περιεκτικότητα 40mg/mL, που κατασκευάζεται από τη φαρμακευτική εταιρεία Synthon και θα διακινείται από τη Mylan. Το πρωτότυπο σκεύασμα είναι της εταιρείας Teva.


Η συγκεκριμένη άδεια κυκλοφορίας προστίθεται στην περυσινή έγκριση του ενέσιμου διαλύματος οξικής γλατιραμέρης των 20mg/mL.


Η χορήγηση εθνικών αδειών κυκλοφορίας αναμένεται να ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον.


Η διευθύνουσα σύμβουλος της Mylan, Heather Bresch, δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε που λάβαμε έγκριση άδειας κυκλοφορίας για το ενέσιμο διάλυμα οξικής γλατιραμέρης 40mg/mL και ανυπομονούμε να διαθέσουμε το σημαντικό αυτό προϊόν στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Mylan αναγνωρίζει τις δυσκολίες της φροντίδας των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Η έγκριση αυτή ενισχύει τη δέσμευσή μας να βοηθούμε τόσο τους ασθενείς, όσο και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας θεραπευτικές επιλογές με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της συγκεκριμένης κοινότητας. Παράλληλα, η εν λόγω έγκριση υπογραμμίζει τις εμπορικές δυνατότητες και την ικανότητα της Mylan να διαθέτει σύνθετα προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε περισσότερα ογκολογικά νοσοκομεία και σε άλλες θεραπευτικές κατηγορίες
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα