Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Κίνα μπαίνει δυναμικά στο χώρο των CAR-T φαρμάκων

15/2/2018 12:28:21 μμ
Ανταγωνίζεται μεγάλες αμερικανικές εταιρείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην παγκόσμια κούρσα για την πιο επιτυχημένη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου, μια σχετικά άγνωστη κινεζική εταιρεία, η GenScript Biotech, κάνει την εμφάνισή της ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της χρηματιστηριακής αγοράς.


Η εταιρεία βρέθηκε μεταξύ των πρώτων εταιρειών ανάπτυξης φαρμάκων που εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα να μάχεται τον καρκίνο, τις λεγόμενες CAR-T, όταν οι μετοχές της εξαπλασιάστηκαν από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα κλινικής μελέτης σε 35 ασθενείς με ένα τύπο καρκίνου του αίματος.


Η GenScript αναμένει τώρα την έγκριση των υγειονομικών αρχών της Κίνας, προκειμένου να ξεκινήσει ευρύτερες κλινικές δοκιμές σε ασθενείς, κάτι που αναμένεται να γίνει το δεύτερο τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Το φάρμακο ενδεχομένως να εγκριθεί ως το τέλος του 2020, αν όχι νωρίτερα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φρανκ Ζανγκ.


Παράλληλα, το Δεκέμβριο η GenScript ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Janssen Biotech Inc, τη θυγατρική της Johnson & Johnson. Η κινεζική εταιρεία έλαβε 350 εκατομ. ευρώ από την Janssen και οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν τα μελλοντικά κέρδη και κόστη.


Στο μεταξύ η αμερικανική Gilead Science έχει ήδη μπει στις αγορές με θεραπείες CAR-T, οι οποίες βασίζονται στη τεχνική: εξαγωγή Τ-κυττάρων από τους ασθενείς, τροποποίησή τους ώστε να μάχονται τον καρκίνο και την εισαγωγή τους ξανά στον οργανισμό.


Επιπλέον, η επίσης αμερικανική Celgene εξαγόρασε 9 δισ. ευρώ τη Juno Therapeytics, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη θεραπειών CAR-T.


Ενδεικτικό της «κούρσας» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι ότι σήμερα τρέχουν 153 κινεζικές μελέτες CAR-T, ενώ στις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη 186 αντίστοιχες κλινικές μελέτες.


Φαίνεται πως αυξάνονται οι φιλοδοξίες της Κίνας για να μπει στο χώρο των νέων τεχνολογικών φαρμάκων, ενώ μέχρι σήμερα η βιομηχανία της επικεντρωνόταν στα οικονομικά αντίγραφα φαρμάκων. Βέβαια, αν και από τα φάρμακα που δοκιμάζονται, ελάχιστα θα καταλήξουν στα ράφια των νοσοκομειακών φαρμακείων, εντούτοις η κινεζική κυβέρνηση ενθαρρύνει τις εταιρείες για ανάπτυξη τέτοιου είδους σκευασμάτων.

Πληροφορίες από εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 21 χιλιάδες ασθενείς στην Κίνα






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα