Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Η Interpol επιτίθεται στην παράνομη διακίνηση φαρμάκων

12/9/2013 7:35:24 μμ
Περισσότερα από 10 εκατ. παράνομα χάπια κατασχέθηκαν από ηλεκτρονικά φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



PANGEA VΙ ονομάζεται η διεθνής επιχείρηση κατά της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων μέσω διαδικτύου που οργανώνει και συντονίζει η Interpol σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες 99 χωρών, ανάμεσα στις οποίες και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. 


Η επιχείρηση διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2008 και φέτος πραγματοποιήθηκε στις 18-28 Ιουνίου 2013 με τη συμμετοχή τελωνειακών αρχών, υπηρεσιών υγείας και άλλων υπηρεσιών και φορέων από όλον τον κόσμο.


Πάνω από 10 εκατομμύρια παράνομα χάπια και απομιμήσεις έχουν κατασχεθεί, ενώ απενεργοποιήθηκαν περισσότεροι από 13.700 ιστότοποι, ελέγχθηκαν περίπου 534.000 ύποπτα πακέτα από ρυθμιστικές αρχές και τελωνεία, από τα οποία κατασχέθηκαν 41.000 και 213 άτομα είναι υπό έρευνα ή έχουν συλληφθεί για σειρά αδικημάτων, όπως παράνομη δραστηριότητα μέσω διαδικτύου, παράνομη πώληση φαρμάκων και προμήθεια φαρμάκων άνευ αδείας.


Όσον αφορά στην Ελλάδα, εντοπίστηκε ιστοσελίδα, μέσω της οποίας πωλούνται παράνομα αναβολικά, διεγερτικά και στεροειδή. Για την υπόθεση αυτή υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΕΟΦ και ετοιμάζεται ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.


Το κόστος των διαφυγόντων κερδών σε διεθνές επίπεδο από την παράνομη διακίνηση των φαρμάκων και σκευασμάτων μέσω διαδικτύου που εντοπίστηκε υπολογίζεται στα 36 εκατ. δολάρια.

Ένας από τους στόχους της Interpol είναι και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αγορά τέτοιων προϊόντων μέσω του διαδικτύου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Και προβάλλει ότι έχει τις καλύτερες τιμές στη χώρα






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή