Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η γλώσσα του σώματος και η σημασία της

30/1/2017 12:42:50 μμ
Το Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Η βάση για μια επιτυχημένη σχέση στην επαγγελματική μας ζωή βρίσκεται σε μία λέξη-κλειδί: εμπιστοσύνη. Φυσικά, ο φαρμακοποιός, όπως όλοι, κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών του με τη συνολική παρουσία και συμπεριφορά του σε βάθος χρόνου, αλλά υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που επιτρέπουν στον συνομιλητή σας να σχηματίσει θετική εντύπωση για εσάς από την πρώτη στιγμή.

Η χειραψία

Σφίξτε το χέρι του πελάτη σας με σιγουριά και εγκαρδιότητα, φροντίζοντας παράλληλα να χαμογελάτε. Έχετε κάνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να "ψηλώσετε” στην εκτίμησή του.

Η οπτική επαφή

Κοιτάτε τον πελάτη σας στα μάτια και δώστε του όλη την προσοχή σας όσο τον εξυπηρετείτε. Το να κοιτάμε αλλού και να στρέφουμε την προσοχή μας προς άλλη κατεύθυνση υποδηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος, πράγμα που γίνεται αμέσως αντιληπτό.

Η σίγουρη αντιμετώπιση

Το σώμα σας πρέπει να υποδηλώνει σιγουριά. Δεν καμπουριάζετε, δεν σταυρώνετε τα χέρια μας σε ένδειξη αμηχανίας, δεν κρατάτε το σαγόνι μας, δεν "τρώτε” τα νύχια σας. Αντίθετα, εκπέμπετε αέρα σιγουριάς και γνώσης ώστε να μπορεί ο πελάτης σας να σας εμπιστευθεί.

Ο καθρέφτης των συναισθημάτων

Δείξτε ότι καταλαβαίνετε τα λεγόμενα ή το πρόβλημα του πελάτη σας: με καταφατικά νεύματα, με ένα χαμόγελο σε κάτι ευχάριστο, με την ανάλογη έκφραση σε κάποιο δυσάρεστο άκουσμα. Το να ακούτε και να συμμερίζεστε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς σας ως φαρμακοποιού, απλώς φροντίστε να δείχνετε ότι αυτό γίνεται με ειλικρινή τρόπο και όχι επειδή το απαιτεί η ιδιότητά σας. Η γνησιότητα των αισθημάτων σας θα αντικατοπτρίζεται πάντοτε στη συμπεριφορά σας.


Το παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο υπ. Υγείας μίλησε για τις προοπτικές γύρω από την ανάπτυξή της






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί