Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Φαρμακολογία στο επίκεντρο

24/5/2018 10:56:49 πμ
Στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο «Grand Serai» από 25 έως 27 Μαΐου 2018. Κατά τη διάρκεια αυτής της Επιστημονικής Εκδήλωσης, κορυφαίοι φαρμακολόγοι με παγκόσμια ακτινοβολία, θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους εργασίες σε θέματα καθημερινής ορθής πρακτικής και επερχόμενης καινοτομίας στον τομέα του φαρμάκου.

Καινοτόμα φάρμακα έχουν βοηθήσει στην αντιμετώπιση ανθιστάμενων νοσημάτων στη συμβατική φαρμακοθεραπεία, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα έχει αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών στην Ελλάδα κατά σχεδόν ένα έτος και έχει οδηγήσει σε μείωση των συνολικών ημερών νοσηλείας κατά 2,6 εκατομμύρια ημέρες ετησίως. Βασική επιδίωξη της Ελληνικής Εταιρείας Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, είναι να λειτουργεί ως μέσο άμεσης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των επιστημόνων, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά και εκπαιδευτικά στον τομέα της Φαρμακολογίας.


Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, στοχεύει στην ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων φαρμάκων και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιστημόνων πάνω σε καίρια ζητήματα, που αφορούν στη φαρμακολογία σε επίπεδο έρευνας και εκπαίδευσης. Στόχος είναι επίσης, να διαφανούν οι μελλοντικοί στόχοι ανάπτυξης της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα και να σκιαγραφηθεί ο ρόλος του φαρμακολόγου σε αυτό το πλαίσιο.


Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, κατά τη διάρκεια της οποίας θα λάβει χώρα τιμητική εκδήλωση για τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μάριο Μαρσέλο. Ο τιμώμενος θα πραγματοποιήσει ομιλία, με θέμα: «Τα Φάρμακα στην Αρχαία Ελλάδα - Στάδια Ανάπτυξης της Δυτικής Ιατρικής Σκέψης». Η τιμητική εκδήλωση, είναι ανοιχτή για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο E-mail: info@conferre.gr, Website: www.conferre.gr. H σελίδα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας: www.pharmacologycongress2018.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος