Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να αλλάξει την πολιτική της στην υγεία

20/3/2017 10:01:44 πμ
Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής υγείας σε πρώτο πλάνο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τουλάχιστον 50.000 άτομα σε ηλικία εργασίας πεθαίνουν κάθε χρόνο στην ΕΕ από ασθένειες που θα μπορούσαν ίσως να αποφευχθούν. Το 16% των σημερινών ενηλίκων Ευρωπαίων είναι παχύσαρκοι (από 11% το 2000) και ένας στους πέντε εξακολουθεί να καπνίζει.


Τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν αναφέρουν πως η παχυσαρκία, η γήρανση του πληθυσμού και τα εμπόδια στην υγειονομική περίθαλψη, χαρακτηρίζουν την κατάσταση της Υγείας στην ΕΕ.


Έχει διαπιστωθεί ότι πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν αν διοχετεύονταν περισσότεροι πόροι σε στρατηγικές προαγωγής της υγείας και πρόληψης των ασθενειών και βελτιωνόταν η ποιότητα της οξείας και της χρόνιας περίθαλψης.


Καταμετρήθηκε ένα 27% των ασθενών να καταφεύγει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμη πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ ένα  15% των δαπανών για την υγεία να καταβάλλεται απευθείας από τους ασθενείς.


Εμφανίζονται μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών, με τους φτωχούς Ευρωπαίους να έχουν, κατά μέσο όρο, δεκαπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην παροχή κατάλληλης υγειονομικής περίθαλψης σε σχέση με τους πιο εύπορους.

Οι πολιτικές των κρατών - μελών θα πρέπει να εστιάσουν στον περιορισμό των οικονομικών εμποδίων στην υγειονομική περίθαλψη, στην ενίσχυση της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στη μείωση των εξαιρετικά μεγάλων χρόνων αναμονής.


Την ίδια ώρα ο πληθυσμός στην Ευρώπη δεν ανανεώνεται. Σήμερα στην ΕΕ, το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 65 ετών αυξήθηκε στο 20% (στοιχεία 2015) ενώ μέχρι το 2060 θα φθάσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο 30%.


Η γήρανση του πληθυσμού, σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα ποσοστά χρόνιων παθήσεων και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, θα καταστήσει αναγκαία την πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο παροχής της υγειονομικής περίθαλψης, αλλαγές που θα αφορούν:

  • Ανάπτυξη της ηλεκτρονικής υγείας (eHealth).
  • Μείωση της παραμονής στο νοσοκομείο μέσω της καλύτερης οργάνωσης υπηρεσιών, όσον αφορά την πρωτοβάθμια και την κατ' οίκον περίθαλψη.
  • Συνετότερες δαπάνες για φάρμακα, μεταξύ άλλων μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών για αντικατάσταση με γενόσημα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA
Η εταιρεία υπόσχεται προσιτές λύσεις τόσο για τα διαγνωστικά εργαστήρια όσο και για την κατ΄ οίκον φροντίδα των ασθενών






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της