Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

ΠΦΣ: Ναι, στην ειδικότητα του νοσοκομειακού φαρμακοποιού
Το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΚΕΣΥ
Συστήστε το καλύτερο αναλγητικό για τους ασθενείς σας
Χρήσιμες συμβουλές προς φαρμακοποιούς
Σε περικοπές 14.000 θέσεων εργασίας προχωρά η Teva Pharmaceuticals
"Ξεκινάμε ένα αναλυτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης" δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος


Η διεκδίκηση της έδρας του EMA είναι υπεράνω κομμάτων

10/8/2017 12:58:29 μμ
Τις κινήσεις της κυβέρνησης ανέλυσαν Δούρου-Κατρούγκαλος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μήνυμα ότι η διεκδίκηση της μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην Ελλάδα πρέπει να είναι εθνική, υπεράνω των κομμάτων, έστειλαν από κοινού η πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης και περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών στο υπουργείο Εξωτερικών για την ελληνική υποψηφιότητα μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο στην Αθήνα, η κ. Δούρου και ο κ. Κατρούγκαλος σκιαγράφησαν τα βασικά χαρακτηριστικά του φακέλου, μίλησαν για τη σημασία που έχει για τη χώρα μας και τι σηματοδοτεί, και ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι αυτή η υποψηφιότητα έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, καθώς και για τις επόμενες πρωτοβουλίες έως την τελική ψηφοφορία τον Νοέμβριο.


«Είναι μία εθνική υπόθεση η υποψηφιότητα, την οποία πρέπει να στηρίξουμε όλες και όλοι, ώστε να έχουμε μία πραγματική συστράτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου, σημειώνοντας: «Δίνουμε μία μάχη για την υποψηφιότητα αυτή με πάρα πολλές καλές προϋποθέσεις, καθώς ο φάκελός μας, που έχουμε ετοιμάσει με τη βοήθεια εξαιρετικών στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών και του ΕΟΦ, είναι πλήρης και επαρκής».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως θα προτείνει τόσο στους αρχηγούς των κομμάτων, όσο και στους Έλληνες ευρωβουλευτές, ενημερωτικές συναντήσεις για να είναι η επίτευξη αυτού του στόχου κοινή. «Πρόκειται για μία υπόθεση που δεν χωράνε μικροπολιτικές, μικροκομματικές προσεγγίσεις, γιατί υπερβαίνει κομματικές στρατηγικές ή προσωπικές επιλογές. Στη σημερινή συγκυρία με την κρίση, με τις δοκιμασίες που υφίσταται η πατρίδα και οι συμπολίτες μας, νομίζω ότι αυτή η υποψηφιότητα πρέπει να είναι ένα κοινό διακύβευμα για όλους μας, χωρίς κομματικά στεγανά», τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης της μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην Αθήνα.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Κατρούγκαλος, υπερθεματίζοντας την ανάγκη να υπάρξει εθνική συστράτευση σε αυτήν την προσπάθεια, αναφέρθηκε διεξοδικά στο σύστημα ψηφοφορίας για την επιλογή της έδρας και επισήμανε πως η τελική απόφαση της ΕΕ θα είναι πολιτική. «Είναι κατανοητό ότι είναι πολύ δύσκολη η διεκδίκηση, καθώς διεκδικούν τον Οργανισμό 18 άλλες πόλεις, σημαντικές», υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για θετική έκβαση της ελληνικής υποψηφιότητας. «Θεωρούμε ότι η υποψηφιότητά μας έχει σοβαρές πιθανότητες» εκτίμησε.


Ως προς τα κριτήρια για τη μετεγκατάσταση της έδρας που έχουν θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, η πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης διαβεβαίωσε πως διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού, καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των εργαζομένων του και των οικογενειών τους, όπως, για παράδειγμα, η ύπαρξη σύγχρονων, άμεσα λειτουργικών υποδομών, είτε πρόκειται για το κτίριο που μπορεί να φιλοξενήσει τον Οργανισμό, είτε για την προσβασιμότητα, την κοινωνική ασφάλιση, την πρόσβαση σε διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα και την ύπαρξη πολύγλωσσων δομών για όλες τις ανάγκες των εργαζομένων. «Μιλάμε για σύγχρονες, άμεσα λειτουργικές υποδομές, για εύκολη προσβασιμότητα, καθώς και για ένα ασφαλές περιβάλλον» είπε η κ. Δούρου, περιγράφοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής υποψηφιότητας.


Στη συνέχεια, στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέδειξε τα πλεονεκτήματα που λίγες από τις άλλες υποψηφιότητες μπορούν να αντισταθμίσουν, όπως σημείωσε, και σημείωσε ειδικότερα: «Ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο και εξοπλισμένο κτίριο, το παλαιό κτίριο της φαρμακοβιομηχανίας Κεράνη, το οποίο έχει πλήρως ανακαινιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Σημαντικές προσφορές στο προσωπικό, πέρα απ' ό,τι η Αθήνα είναι μία από τις πιο ευχάριστες πόλεις να ζει κανείς στην Ευρώπη, το διπλωματικό τους στάτους, τη δυνατότητα των παιδιών τους να πηγαίνουν σε διεθνή σχολεία».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες από την εταιρεία Frezyderm
Είναι αναστρέψιμη η βλάβη;


Σχετικά άρθρα

Πλήρη εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων απαιτούν οι ασφαλιστικές εταιρείες
Τα κόστη από την προκλητή ιατρική ζήτηση πρέπει να περιοριστούν
Συνυπογράφοντας το Εθνικό Συμβόλαιο για την Υγεία
Ομιλία του προέδρου του PhRMA Innovation Forum, Μάκη Παπαταξιάρχη
Οι διαπιστώσεις του προέδρου του ΣΦΕΕ
Σε ισχύ  το νέο συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων!
Αφορά τις οικειοθελείς μειώσεις τιμών από εταιρείες