Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


GlaxoSmithKline: Κατέγραψε κέρδη 24,4 εκατ. ευρώ το 2012 στην Ελλάδα

5/6/2013 5:31:59 μμ
Τα έσοδά της τον περασμένο χρόνο περιορίστηκαν σε 208,55 εκατ. ευρώ, από 224,15 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Mε αυξημένη κερδοφορία έκλεισε τη χρήση 2012 η βρετανικών κεφαλαίων, ελληνική εισαγωγική-εμπορική εταιρεία φαρμάκων GlaxoSmithKline, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις μεγαλύτερες του τομέα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον 40ό ισολογισμό της, τα έσοδά της τον περασμένο χρόνο περιορίστηκαν σε 208,55 εκατ. ευρώ, από 224,15 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7% σε ποσοστό και κατά 15,60 εκατ. ευρώ σε αξία, προφανώς λόγω της μείωσης του όγκου των πωλήσεων και των τιμών σειράς φαρμάκων. Μέρος των εσόδων αυτών αφορά φάρμακα τα οποία παρασκευάστηκαν στην Ελλάδα, σε εγκαταστάσεις τρίτων εταιρειών.


Η GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ, η οποία διευθύνεται από τον Roberto Greco, συμπίεσε τις δαπάνες της εμπορικής λειτουργίας της και κατέγραψε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 22,89 εκατ. ευρώ, από 22,52 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, οριακά αυξημένα. Επίσης, λόγω συρρίκνωσης των αποσβέσεων κατέγραψε κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) 22,28 εκατ. ευρώ, από 13,98 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, αυξημένα κατά 59,4%. Τελικώς, παρουσίασε αυξημένα κατά 107,7% κέρδη προ φόρων 31,76 εκατ. ευρώ το 2012, αφού το 2011 είχε αντίστοιχα κέρδη 15,77 εκατ. ευρώ, καθώς τα αποτελέσματά της είχαν επιβαρυνθεί με έξοδα και ζημιές χρεογράφων, ποσού 17,61 εκατ. ευρώ, λόγω απομείωσης της αξίας ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.


Μετά τον συνυπολογισμό των φόρων της χρήσης προέκυψαν καθαρά κέρδη 24,40 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 15,58 εκατ. ευρώ το 2011, αυξημένα δηλαδή κατά 56,6% σε ποσοστό και κατά 8,82 εκατ. ευρώ σε αξία.


Σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη των πωλήσεων των εγχώριων φαρμακευτικών επιχειρήσεων προς τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες της χώρας την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2012, η ελληνική θυγατρική της κορυφαίας βρετανικής πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline απέσπασε το περασμένο έτος την έκτη θέση στην ελληνική εξωνοσοκομειακή αγορά, βάσει των εσόδων, με μερίδιο της τάξεως του 4,9%, καθώς και την τρίτη θέση, με μερίδιο της τάξεως του 6,8%, βάσει του όγκου των πωλήσεων φαρμακοτεχνικών συσκευασιών.


Πηγή: tovima.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για τις ισχυρότερες πωλήσεις στην ιστορία του Ομίλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του
Βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων του για το έτος, τονίζει η διοίκηση






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Επενδύει στις εταιρείες iDNA Genomics & iDNA Laboratories
Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Η Farcom στην 55η Cosmoprof Worldwide Bologna
Παρουσίασε την πλήρη γκάμα των προϊόντων της και τα νέα λανσαρίσματα
Bayer: Ενισχύει το pipeline της σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς
Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών
Οι οδοντόκρεμες SANGI στο Space Technology Hall of Fame
Κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την Plac Control