Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Γκαλά Όπερας για τον καρκίνο του μαστού

15/11/2017 10:26:27 πμ
Με τις καλλιτέχνιδες της λυρικής σκηνής Αντιγόνη Παπούλκα & Ελένη Καλένος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι καλλιτέχνιδες της λυρικής σκηνής Αντιγόνη Παπούλκα & Ελένη Καλένος

Ένα γκαλά όπερας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την καρκίνο του μαστού, διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΑΕΛΙΑ σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στις 16 Νοεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ), στις 20:00.


Στη συναυλία που φέρει τον τίτλο "Η Μελωδία της ΑΕΛΙΑ" οι διεθνώς καταξιωμένες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες της λυρικής σκηνής, η σοπράνο Ελένη Καλένος και η μέτζο σοπράνο Αντιγόνη Παπούλκα, υπό τη μουσική διεύθυνση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της ΚΟΘ, Ζωής Τσόκανου, θα ερμηνεύσουν άριες από την Τόσκα, τη Νόρμα, την Κάρμεν αλλά και ντουέτα από το λυρικό ρεπερτόριο. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Κατερίνα Λέχου.


Η συναυλία αυτή διοργανώνεται σε μια εποχή που ο καρκίνος του μαστού έχει πάρει επιδημικές τάσεις, πλήττει πλέον μία στις οκτώ γυναίκες στην Ευρώπη, αλλά και έναν στους 100 άντρες, όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος της ΑΕΛΙΑ, Αθηνά Γιαννοπούλου. Όπως ανέφερε η κ. Γιαννοπούλου, η ΑΕΛΙΑ δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια, με σκοπό τη συμβολή στην εκστρατεία κατά του καρκίνου τους μαστού και τη βοήθεια των νοσούντων και στη ζωή τους μετά τη νόσο. Στους στόχους της οργάνωσης είναι η οικονομική ενίσχυση απόρων γυναικών με καρκίνο του μαστού συμβάλλοντας στην κάλυψη της φαρμακευτικής αγωγής, των χημειοθεραπειών, των ακτινοθεραπειών, των χειρουργικών επεμβάσεων και της αποκατάστασης. Επίσης, η ΑΕΛΙΑ διαθέτει τράπεζα με 30 περούκες χημειοθεραπείας, από όπου όποια γυναίκα με καρκίνο του μαστού μπορεί να δανείζεται περούκα και να τη χρησιμοποιεί για όσο διάστημα την έχει ανάγκη.


Σημειώνεται, τέλος, ότι μία ώρα πριν από το γκαλά, θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα έργα του διαγωνισμού φωτογραφίας, με θέμα τις Ομπρέλες του Ζογκολόπουλου, φωταγωγημένες από την ΑΕΛΙΑ με ροζ χρώμα. Στο διαγωνισμό είχαν δηλώσει συμμετοχή 60 ερασιτέχνες. Οι Ομπρέλες είχαν φωταγωγηθεί από την ΑΕΛΙΑ για 4η χρονιά φέτος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Οκτώβριο-μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»