Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Γιατροί και φαρμακαποθήκες στην κορυφή της φοροδιαφυγής

10/7/2015 9:52:34 πμ
Νέες περιπτώσεις διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού παρουσίασε το ΣΔΟΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στις πρώτες θέσεις της φοροδιαφυγής στη χώρα μας βρίσκονται γιατροί και φαρμακαποθήκες, όπως προκύπτει από τις νέες περιπτώσεις διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού που παρουσίασε την Πέμπτη το Σ.Δ.Ο.Ε. Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές σημαντικές περιπτώσεις που ολοκληρώθηκαν το μήνα Ιούνιο 2015:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

Ιατρός Γυναικολόγος απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 503.033,80 ευρώ, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

Ιατρός Γυναικολόγος απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 350.790,59 ευρώ, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

Ιατρός Δερματολόγος απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 273.981,40 ευρώ, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο φαρμακευτικών προϊόντων εξέδωσε εκατόν ένα (101) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 791.227,11 ευρώ, εκ των οποίων τα είκοσι πέντε (25) ήταν πλαστά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Ιατρός απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 571.913,18 ευρώ, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

Από έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φαρμακευτικών προϊόντων και διασταύρωση συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων με αντίστοιχες τραπεζικές συναλλαγές, προέκυψε η ανακριβής σύνταξη των συμβολαίων και η μη δήλωση εσόδων από πώληση ακινήτων, συνολικού ποσού 763.805,39 ευρώ.


 

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η υπηρεσία «test to treat» εξαπλώνεται στις ΗΠΑ
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ