Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Γιατροί δυο ταχυτήτων στο ΠΕΔΥ! Δείτε πως θα αμείβονται

15/9/2015 8:22:00 πμ
Οδηγία του υπ.υγείας προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Εξομοιώνονται μισθολογικά με τους νοσοκομειακούς γιατρούς περίπου οι μισοί γιατροί του ΠΕΔΥ, που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και δε διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Πρόκειται για ένα αίτημα που καιρό είχαν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ νυν ΠΕΔΥ και η διαδικασία έλαχε να ολοκληρωθεί από τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο.

Ο κ. Δημόπουλος εξέδωσε ήδη την απαραίτητη οδηγία προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας «ώστε να εκδώσουν σχετικές διαπιστωτικές πράξεις από τις οποίες θα προκύπτει η κατάταξη των ιατρών σε βαθμό, ο πλεονάζων χρόνος στο βαθμό και τα έτη προϋπηρεσίας εκάστου».

Να σημειωθεί πως η 6η Υγειονομική Περιφέρεια είχε ήδη αναγνωρίσει τα χρόνια προϋπηρεσίας των γιατρών του ΠΕΔΥ ο οποίοι τώρα θα λάβουν ίσους μισθούς με αυτούς των νοσοκομειακών γιατρών.

Πρόκειται για περίπου 1100 γιατρούς που είχε έκλεισαν το ιατρείο τους με το νόμο Aδωνι Γεωργιάδη είτε δε διατηρούσαν ποτέ.

Ωστόσο στον αέρα είναι ακόμη άλλοι 1100 γιατροί του ΠΕΔΥ που διατηρούν ακόμη το ιδιωτικό τους ιατρείο και επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα έπειτα από δικαστικές αποφάσεις.

Είναι γιατροί που δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ωστόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι θα ρύθμιζε το θέμα τους ώστε να μπορούν να εργασθούν κανονικά στο ΠΕΔΥ παρότι εκτελούν και ιδιωτικό έργο.

Παρ αυτά η υπόθεση έμεινε στον αέρα με τους γιατρούς να ευελπιστούν τώρα πως θα κλείσει με τη νέα κυβέρνηση. Οι μισθοί τους ωστόσο καταβάλλονται κανονικά με βάση το μισθολόγιο που είχαν πριν το νόμο Aδωνι Γεωργιάδη.

Την ίδια ώρα άλλοι περίπου 170 γιατροί του ΠΕΔΥ που είχαν αποχωρήσει με τον νόμο Aδωνι θέλοντας να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, χωρίς μάλιστα να κάνουν αίτηση ενδιαφέροντος στο δημόσιο σύστημα, τελικά προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν. Πολλοί εξ αυτών επέστρεψαν και εργάζονται κανονικά στο ΠΕΔΥ.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους
Η υπηρεσία «test to treat» εξαπλώνεται στις ΗΠΑ






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Τα φάρμακα με hydroxyprogesterone αποσύρονται από την αγορά της Ε.Ε.
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας
WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month