Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γιατί οι καινούργιες επιχειρήσεις κλείνουν;

14/11/2017 8:01:03 πμ
Το 80% των νέων επιχειρήσεων βάζουν λουκέτο σε 18 μήνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


To Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο


Σύμφωνα με μελέτες, 8 στις 10 επιχειρήσεις αποτυγχάνουν και κλείνουν μέσα στους πρώτους 18 μήνες. Αν λοιπόν είστε νέος φαρμακοποιός, ιδού ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε και τι πρέπει να προσέξετε, ώστε να ξεπεράσετε τους σκοπέλους του πρώτου καιρού.

Έλλειψη διαφοροποίησης στην τοπική αγορά

Μπορείτε να εκφράσετε με μία φράση τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το φαρμακείο σας από τον ανταγωνισμό; Αν δεν μπορείτε, πρέπει επειγόντως να εντοπίσετε τι κάνει το φαρμακείο σας ξεχωριστό και να το προβάλετε στους πελάτες σας, υπάρχοντες και δυνητικούς. Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε κανέναν λόγο που σας κάνει να ξεχωρίζετε από το σωρό (μοναδικές υπηρεσίες, ποιότητα εξυπηρέτησης, προσωπικές σχέσεις με το κοινό σας), είναι ώρα να «ψαχτείτε» και να δημιουργήσετε τη δική σας ξεχωριστή «ταυτότητα» χωρίς να χάνετε χρόνο!

Αποτυχία επικοινωνίας

Πολλοί φαρμακοποιοί λειτουργούν σωστά προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης, αλλά αποτυγχάνουν να επικοινωνήσουν το τι διαφορετικό προσφέρουν με τρόπο σαφή και ελκυστικό. Ακούστε προσεκτικά τους πελάτες σας, μιλήστε στη γλώσσα τους και περάστε τους τα μηνύματά σας.

'Αγνοια της γνώμης των πελατών σας

Είναι βασικό να ακούτε με ευλαβική προσοχή την άποψη των πελατών σας και να ανταποκρίνεστε σε αυτό που ζητούν. Στο κάτω-κάτω, αυτοί κρατούν τα κλειδιά για την επιτυχία σας. Πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις δικές μας ιδέες και το προσωπικό μας όραμα, ξεχνώντας πως το μάρκετινγκ επιβάλλει να υπάρχει διάλογος, αμφίδρομη επικοινωνία και όχι μονόλογος.

Έλλειψη ηγετικών προσόντων

Η επιτυχία του φαρμακείου σας εξαρτάται κυρίως από εσάς. Εάν δεν έχετε την ικανότητα να σχετίζεστε με τους πελάτες σας, αν δεν έχετε τον τρόπο να εμπνεύσετε και να παρακινήσετε το προσωπικό σας, αν οι οικονομικές σας γνώσεις είναι ελλιπείς, μπορείτε να παρακολουθήσετε ανάλογα σεμινάρια ώστε να βελτιωθείτε. Εντοπίστε μόνοι σας το πεδίο που πρέπει να βελτιώσετε και πράξτε ανάλογα.

Αδυναμία παραγωγής εσόδων

Το φαρμακείο σας πρέπει να έχει έσοδα από την πρώτη μέρα. Βασικός παράγοντας για να συμβεί αυτό είναι να έχετε καταστρώσει ένα σοβαρό επιχειρηματικό πλάνο. Πατήστε πάνω του και κινηθείτε γρήγορα, ώστε να διεκδικήσετε και να αποκτήσετε τη θέση σας στην αγορά. Μη φοβάστε τα λάθη, αρκεί να έχετε την ικανότητα να τα εντοπίζετε γρήγορα και να μην τα επαναλαμβάνετε. 'Απαξ και ξεκινήσετε καλά, έχετε κάνει το μεγαλύτερο βήμα. 'Αλλωστε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!


To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή: http://www.pharmacy2020.gr/


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο