Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Για 50 χρόνια τα ταμεία των νοσοκομείων σε ιδιώτες

29/8/2014 12:22:07 μμ
Η επέλαση των ιδιωτών στο ΕΣΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 



Ταφόπλακα του ΕΣΥ είναι η κατάθεση στη Βουλή Νομοσχεδίου για τη Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Αμοιβών Νοσοκομείων η οποία θα διαχειρίζεται τους διαθέσιμους πόρους για την Υγεία (Κρατική χρηματοδότηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, χρήματα από αγορά υπηρεσιών) και θα τους κατανέμει κατά το δοκούν στα Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα κρατικά νοσοκομεία πρόκειται για Εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο και δυνατότητα μεταβίβασης των μετοχών στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.


 

Την πολιτική υγείας θα την ασκεί η εν λόγω Ιδιωτική Εταιρεία που θα λειτουργεί ως ΔΕΚΟ με κριτήριο το κέρδος. Το Κράτος σταδιακά θα καταργήσει την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην εταιρεία."Είναι βέβαιον ότι θα καταργηθούν πολλά Νοσοκομεία, θα ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες, θα γιγαντωθεί ο Ιδιωτικός Τομές και θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί των υγειονομικών. Οι πολίτες θα αγοράζουν εξολοκλήρου τις υπηρεσίες.

 

Στους ασφαλισμένους θα παρέχεται ένα μίνιμουμ παροχών. Οι ανασφάλιστοι θα παραπέμπονται στις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα πληρώνονται από τη τσέπη. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στο Καιάδα ή στη φιλανθρωπία.


 

Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση του ΕΣΥ. Θα αντιδράσουμε δυναμικά. Θα οργανώσουμε αγωνιστικές δράσεις με τις άλλες Ομοσπονδίες της Υγείας.

 

Το μεταβατικό στάδιο εφαρμογής δεν μας ξεγελά αφού τα Νοσοκομεία θα κληθούν μετά τη σύσταση της εταιρείας να υπογράψουν μακροχρόνια συμβόλαια", συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι.

 

 

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης αναθέτει τη διαχείριση των οικονομικών των υπηρεσιών Υγείας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία "Εταιρία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων" (ΕΣΑΝ Α.Ε.).


 

Ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι στο εποπτικό όργανο της ΕΣΑΝ Α.Ε. θα συμμετέχουν κυρίως εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα διαχειρίζονται το χρήμα που θα ρέει στο ΕΣΥ, για 50 χρόνια. Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας είναι 1.000.000 ευρώ, και θα καλύπτεται ολόκληρο από το ελληνικό Δημόσιο.

 

Η εταιρία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα απόρρητα στοιχεία των νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και τα στοιχεία των ασθενών.

 

Μάλιστα, σε περίπτωση που διοικητής νοσοκομείου αρνηθεί να παράσχει τα σχετικά στοιχεία στην ΕΣΑΝ Α.Ε. θα απειλείται με κυρώσεις ή και απομάκρυνση από τη θέση του.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

ΕΟΠΥΥ: Νέος όρος για τις συμβάσεις με τους παρόχους του
Θα διαλύονται αυτοδικαίως για όσους αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση παραπεμπτικών
«Λάθος του υπουργείου Υγείας για τα σκευάσματα κωδεΐνης»
4 φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απένταξή τους από τη θετική λίστα
Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο