Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γερμανική η συνταγή για την αναμόρφωση στην υγεία

31/7/2013 6:28:05 μμ
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Daniel Bahr ανέφερε πως, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η συνεργασία διευρύνθηκε σύμφωνα με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και περιλαμβάνει νέους και μείζονος προτεραιότητας τομείς συνεργασίας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Με αφορμή το πρόγραμμα «Υγεία σε κίνηση», ο κ. Daniel Bahr δήλωσε πως «το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση και στον ΠΟΥ την αμέριστη υποστήριξή του», όμως σημείωσε πως «η περαιτέρω αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί ουσιωδώς από την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να βοηθηθεί το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού το συντομότερο δυνατό».

Σημειώνει ακόμη, πως «η επίτευξη δομικών και διαχρονικών μεταρρυθμίσεων είναι προς το συμφέρον του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον θα διοχετευθεί μέσω της διαρκούς στενής συνεργασίας και της έμπρακτης υποστήριξης της ελληνικής Task Force για τις μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Bahr σημείωσε ακόμη πως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η συνεργασία διευρύνθηκε σύμφωνα με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και περιλαμβάνει νέους και μείζονος προτεραιότητας τομείς συνεργασίας, όπως:

  • Παροχή συμβουλών για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου συστήματος τιμολόγησης στα νοσοκομεία, με ομαδοποίηση των υπηρεσιών ανάλογα με τη διάγνωση της πάθησης (DRGs)
  • Μεταρρυθμιστικά μέτρα στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων.
  • Παροχή συμβουλών για τη διαμόρφωση τιμών και την αποζημίωση δαπανών φαρμάκων
  • Διεύρυνση του τομέα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στο ευρύτερο πεδίο της ηλεκτρονικής παροχής υπηρεσιών υγείας (e-Health)
  • Αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ για τη εκ νέου οργάνωση της ασφάλισης υγείας - Βασική (ελάχιστη) περίθαλψη
  • Δημόσια υγεία
  • Τουρισμός υγείας

 

Πηγή: iatronet.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε το 2025 με τη συμμετοχή και της Ελλάδας
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly