Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Γεωργιάδης: Ιδιωτικές εταιρείες θα ελέγχουν τους γιατρούς του ΕΣΥ για τα DRG's!

15/7/2013 2:24:42 μμ
Δηλώσεις του υπουργού στο πρωινό του mega
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μία έκπληξη επεφύλασσε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, των DRG's, στο ΕΣΥ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega", ο 'Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα προσληφθούν ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα ελέγχουν την ορθή εφαρμογή των DRG's στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο ιδιώτης ελεγκτής θα είναι αρμόδιος για τον έλεγχο του χρόνου νοσηλείας και της φαρμακευτικής αγωγής για κάθε νοσηλευόμενο ασθενή, ενώ ο θεράπων ιατρός θα έχει το δικαίωμα να υποβάλλει την δική του σχετική πρόταση, η οποία, έαν είναι τεκμηριωμένη πλήρως, θα μπορεί να γίνεται δεκτή από τον ιδιώτη ελεγκτή.


Πηγή: ygeia360.gr


Δείτε εδώ τους σχολιασμούς του υπουργού Υγείας για άλλα ζητήματα της επικαιρότητας της υγείας και για τον ΕΟΠΥΥ από την ίδια εκπομπή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των ασθενών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια
Ενώσεις ασθενών, πολιτεία και φαρμακοβιομηχανία στο ίδιο τραπέζι διαλόγου






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Ασθενών ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ: Επείγουσα ανάγκη για τη χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για τη νόσο
Ο αριθμός των ασθενών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια
1ο ΣΦΕΕ Patient Think Tank Summit
Ενώσεις ασθενών, πολιτεία και φαρμακοβιομηχανία στο ίδιο τραπέζι διαλόγου
ΗΔΙΚΑ: Ισχυρή σύσταση άμεσης αλλαγής κωδικών πρόσβασης στο ΣΗΣ
Λόγω των πρόσφατων παράνομων συνταγογραφήσεων
Να συνταγογραφείται υποχρεωτικά η τιρζεπατίδη ζητούν οι παθολόγοι
Η χρήση της απαιτεί ιατρική καθοδήγηση αναφέρουν