Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γεωργιάδης: Ιδιωτικές εταιρείες θα ελέγχουν τους γιατρούς του ΕΣΥ για τα DRG's!

15/7/2013 2:24:42 μμ
Δηλώσεις του υπουργού στο πρωινό του mega
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μία έκπληξη επεφύλασσε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, των DRG's, στο ΕΣΥ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega", ο 'Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα προσληφθούν ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα ελέγχουν την ορθή εφαρμογή των DRG's στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο ιδιώτης ελεγκτής θα είναι αρμόδιος για τον έλεγχο του χρόνου νοσηλείας και της φαρμακευτικής αγωγής για κάθε νοσηλευόμενο ασθενή, ενώ ο θεράπων ιατρός θα έχει το δικαίωμα να υποβάλλει την δική του σχετική πρόταση, η οποία, έαν είναι τεκμηριωμένη πλήρως, θα μπορεί να γίνεται δεκτή από τον ιδιώτη ελεγκτή.


Πηγή: ygeia360.gr


Δείτε εδώ τους σχολιασμούς του υπουργού Υγείας για άλλα ζητήματα της επικαιρότητας της υγείας και για τον ΕΟΠΥΥ από την ίδια εκπομπή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly