Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Multimedia

τελευταία νέα


Γεωργιάδης: Δίκαιο το μέτρο για το 1 ευρώ ανά συνταγή

9/10/2013 9:52:33 πμ
Οι φαρμακοποιοί ας αφήσουν τις αναρσίες και τις επαναστάσεις για να μην πέσει ο ΕΟΠΥΥ είπε ο υπουργός Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
"Από κάπου πρέπει να πληρώνεται και ο ΕΟΠΥΥ" και "ένα ευρώ είναι αυτό τώρα..." λέει ο υπουργός στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και στον κ. Παπαδάκη σχολιάζοντας το 1 ευρώ ανά συνταγή που θα πέσει σαν χαράτσι ιδίως στους χρόνιους πάσχοντες και στους ηλικιωμένους.

Εκτός του ότι επιβαρύνει τους ασφαλισμένους, θέτει και τους φαρμακοποιούς να το εισπράττουν το νέο χαράτσι και το αποδίδουν εκείνοι στον ΕΟΠΥΥ.

"Δεν δέχονται οι φαρμακοποιοί να γίνουν φορο-εισπράκτορες" επισημαίνει ο Γ. Παπαδάκης στον υπουργό γύρω στο 14:00 και εκείνος απαντά:

"Είμαι βέβαιος ότι οι φαρμακοποιοί μας εν πνεύματι λογικής, γνωρίζοντας τον αγώνα που κάνει το υπουργείο και εγώ προσωπικά για να αποφύγουμε την εφαρμογή ένος μέτρου που εγώ δέχομαι ότι είναι επαχθές για αυτούς και είναι οριζόντια μείωση κατά 5% του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, δεν θα θελήσουν να ανοίξουν νέα προβλήματα χρηματοδοτήσεως του ΕΟΠΥΥ στην παρούσα φάση. Όλοι καταλαβαίνουμε, και οι φαρμακοποιοί που είναι δίκαιοι και λογικοί, ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να στηριχθεί για να μην πέσει, γιατί αν πέσει θα μας πλακώσει όλους. 'Αρα λοιπόν ας αφήσουμε λοιπόν τις ανταρσίες και τις επαναστάσεις, είναι ψηφισμένος νόμος του ελληνικού κράτους. [...] Δεν σηκώνουν κουβέντα οι νόμοι."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεσή του στην απελευθέρωση των παράλληλων εξαγωγών
Για ζητήματα βίας και επιθετικότητας με παιδιά και εφήβους






Σχετικά άρθρα

Perfectil TV SPOT:
Γνωρίστε τη σειρά προϊόντων Perfectil μέσω του νέου τηλεοπτικού σποτ
ΠΦΣ:
Τηλεοπτικό σποτ για το ρόλο του φαρμακοποιού
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ:
Βίντεο για τα 40 χρόνια του Όμίλου
Βάλε μάσκα! Βάλε SKIN REVERSE!
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Farmeco για τη SKIN REVERSE της COVERDERM