Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γενική Συνέλευση έχει η PGEU

14/3/2017 11:09:56 πμ
Τι θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) και στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής, της οποίας είναι μέλος από την 1η Ιανουαρίου του 2017.


Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει αναφορά στο σχέδιο της οδηγίας των επαγγελματικών προσόντων με σχετική παρουσίαση από τον κ. Μάρτιν Φρόνχ, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει επίσης στις διαδικασίες αναγνώρισης της γνησιότητας των φαρμάκων, στα προβλήματα επιβολής ενιαίου ΦΠΑ στα φάρμακα για όλες τις χώρες, καθώς και για τα προβλήματα του χαρακτηρισμού των υγιεινών τροφών.

Ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί μετά και την πρόσφατη έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόβλημα της ανθεκτικότητας των μικροβίων και την ανάγκη δημιουργίας νέων φαρμάκων, είναι η αντιμικροβιακή αντοχή.


Όσο για την ελληνική πλευρά, ο Π.Φ.Σ. θα παρουσιάσει την προσφυγή που έκανε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το ιδιοκτησιακό. Για το θέμα έχουν εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον χώρες, όπως η Γερμανία και η Ιταλία αλλά και η Αγγλία, στις οποίες φαίνεται ότι ξεκινά ένας κύκλος απελευθερώσεων και ευρείας διάδοσης των ηλεκτρονικών πωλήσεων μη συνταγογραφουμένων φαρμάκων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ένταξης της FIP σε Διεθνή Συμμαχία






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου