Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Φυσικές λύσεις για τις καφέ κηλίδες στα χέρια

7/9/2017 11:21:43 πμ
Πώς θα τις σβήσετε από το δέρμα σας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα χέρια αποκαλύπτουν την πραγματική ηλικία μιας γυναίκας και αυτός ο κανόνας καλώς ή κακώς ισχύει για όλες. Σε πολλά σημεία του σώματος μπορούμε να επέμβουμε μειώνοντας τις ρυτίδες αλλά τα χέρια και μετά ο λαιμός μας προδίδουν σχεδόν πάντα.


Τα πρώτα σημάδια είναι κάποιες καφέ κηλίδες που εμφανίζονται κυρίως μετά τα 45 μας χρόνια. Οι δυσχρωμίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στον ήλιο γι’αυτό μια από τις πιο χρήσιμες συμβουλές αντιγήρανσης είναι η αντηλιακή προστασία και στα χέρια.


Τι μπορούμε όμως να κάνουμε, όταν εμφανιστούν και θέλουμε να τις εξαλείψουμε;


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα σημάδια ηλικίας. Απλά τρίψτε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού απευθείας επάνω στο σημείο και αφήστε για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Κάνετε το αυτό δύο φορές την ημέρα και θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα σε ένα ή δύο μήνες. Ο χυμός του λεμονιού κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο φως, γι' αυτό ξεβγάλετε το χυμό λεμονιού αν βγείτε έξω στον ήλιο. Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, ο χυμός λεμονιού θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σας και θα πρέπει να τον αραιώσετε στο μισό με νερό ή ροδόνερο πριν από την εφαρμογή.


Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση aloe vera. Η aloe vera χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος, όπως είναι και τα σημάδια ηλικίας. Απλά τρίψτε λίγο φρέσκο ζελέ αλόης πάνω στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το. Η αλόη είναι πολύ ήπια και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να το ξεπλύνετε. Ωστόσο, μπορεί αν θέλετε να το ξεπλύνετε για να μην κολλάτε.


Μην ξεχνάτε τη χρυσή συμβουλή, πάντα αντηλιακό πριν βγείτε από το σπίτι και στα χέρια ή όπου αλλού το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο στο ήλιο.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με ενεργά συστατικά υψηλής δερματολογικής αξιολόγησης και δράσης κατά των κηλίδων
Δύο ειδικά μελετημένα προϊόντα για εντατική περιποίηση και επανόρθωση






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής