Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Φυσικά απωθητικά για τα κουνούπια

26/5/2017 11:51:58 πμ
Τι να φυτέψετε στον κήπο σας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


''To Pharmacy2020 αρθρογραφεί για το πρότυπο γαληνικό εργαστήριο lab3''.

Με το που ανοίγει ο καιρός, κάνουν την εμφάνισή τους τα κουνούπια, που δεν είναι μόνο άκρως ενοχλητικά, αλλά μπορούν δυνητικά να μεταφέρουν και ασθένειες. Εκτός από τα χημικά απωθητικά, υπάρχουν φυσικοί και υγιεινοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά. Με τον τρόπο αυτό, προστατεύεστε και εσείς και το περιβάλλον από βλαπτικές χημικές ουσίες.

Λεβάντα

Φυτέψτε λεβάντα στον κήπο σας και δημιουργήστε ένα φυσικό τείχος προστασίας από τα κουνούπια. Επίσης, μπορείτε να ψεκάσετε τον χώρο σας με αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Δεντρολίβανο

Αν κάνετε μπάρμπεκιου στην ύπαιθρο, βάλτε μερικά κλαράκια δεντρολίβανου στη σχάρα. Στα κουνούπια δεν αρέσει καθόλου το... άρωμά τους.

Σκόρδο

Τρώγοντας σκόρδο, το σώμα μας εκκρίνει από τους πόρους μια λιπαρή ουσία που λειτουργεί σαν φυσική ασπίδα ενάντια στα κουνούπια. Αν δεν θέλετε να φάτε σκόρδο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σπρέι και να ψεκάζετε.

Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου, μέντας και λεμονιού

Φυσικός τρόπος απώθησης των κουνουπιών, χωρίς χημικές ουσίες. Δοκιμάστε τα πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια του δέρματός σας και στη συνέχεια απλώστε τα ελεύθερα. Έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και ευχάριστη μυρωδιά.

Φύλλα κόκκινου κέδρου

Μαζί με άλλα φυσικά απωθητικά κουνουπιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινα φύλλα κέδρου, αφού τα βράσετε σε νερό. Ψεκάστε τον κήπο σας και τους εξωτερικούς σας χώρους και απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα.
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.
To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή: http://www.lab3.gr/
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι μελετημένα με γνώμονα τη λειτουργική φροντίδα
Το νέο ελληνικό brand που κρύβει μέσα του τη δύναμη της φύσης του Όρους 'Aθω






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους