Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΦΣΑ: Καμία ανοχή στις κατΆ εξαίρεση πληρωμές

10/9/2013 11:25:06 πμ
Επιστολή ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ο ΦΣΑ επαναφέρει το φλέγον ζήτημα των κατΆ εξαίρεση πληρωμών στο προσκήνιο με μια επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ.


Στην επιστολή οι εκπρόσωποι του ΦΣΑ υπενθυμίζουν ότι βάσει της συλλογικής σύμβασης προμήθειας φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ η κατάθεση των συνταγών των μελών του ΦΣΑ προς εκκαθάριση και η πληρωμή τους από τον Οργανισμό σας πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του Συλλόγου.


Επίσης τονίζουν ότι εκκρεμεί η εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας από 15/5 από πλευράς του Οργανισμού σχετικά με παλαιότερες αντισυμβατικές κατΆ εξαίρεση πληρωμές του Οργανισμού προς συγκεκριμένα μέλη και σημειώνουν ότι «παρατηρείται υποτροπιάζουσα εκ μέρους σας αποδοχή της απευθείας κατάθεσης συνταγών μελών μας στα γραφεία σας και παράκαμψη του Συλλόγου μας.»


Η επιστολή κλείνει με την κάθετη απόφαση του ΦΣΑ να μην επιδείξει «καμία περαιτέρω ανοχή προς τέτοιες αποκλίνουσες συμπεριφορές» και ότι για την προστασία της αξιοπρέπειας των μελών του Συλλόγου προτίθεται να αναφερθεί άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καταμηνύοντας τις συμπεριφορές αυτές και ιδίως «τη μη συμμόρφωσή σας στην ως άνω Εισ. Παραγγελία, αξιώνοντας συνάμα την αποκατάσταση πάσας ζημίας μας προκαλεί η ανάρμοστη και παράνομη συμπεριφορά των Υπηρεσιών σας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας