Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΦΣΑ και ΦΣΑΧ απαιτούν την ενεργοποίηση υπηρεσίας ελέγχου απορρίψεων συνταγών από τον ΕΟΠΥΥ

5/8/2013 5:27:15 μμ
Κοινή επιστολή προς το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στην επιστολή τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας αναφέρουν:

 

«Έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που ο ΕΟΠΥΥ είχε υποσχεθεί ότι θα θέσει σε λειτουργία το σύστημα ενημέρωσης των φαρμακοποιών για τις περικοπές των συνταγών τους.

 

Μέχρι σήμερα περικόπτονται συνταγές από τα μέλη μας, χωρίς να δύνανται να ενημερωθούν και να ελέγξουν αν πράγματι σωστά περικόπηκαν οι συνταγές. Η μη εφαρμογή εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ της υπηρεσίας ενημέρωσης των φαρμακοποιών δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και πλήρη αδιαφάνεια για την οποία υπεύθυνος αποκλειστικά είναι ο οργανισμός σας. Δια της παρούσης ζητάμε να ενημερωθούμε άμεσα για τις μέχρι σήμερα περικοπές των λογαριασμών μας που αφορούν όχι μόνο τρέχοντες λογαριασμούς αλλά και απορρίψεις προηγουμένων μηνών, θέτοντας σε εφαρμογή το σύστημα ενημέρωσης των φαρμακοποιών, όπως είχε ανακοινωθεί από τον προκάτοχό σας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέροντας άμεση παραλαβή της αγωγής μετά τη συνταγογράφηση
Ο Οργανισμός επαναλαμβάνει τα κοινά χαρακτηριστικά των παραπλανητικών μηνυμάτων






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοβιομηχανίες θα πουλούν απευθείας στους ασθενείς
Αυτή η νέα τάση καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση
Peifasyn Academy: Webinar για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη βιταμίνη C
Επιστημονική τεκμηρίωση και πρακτικές συμβουλές για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Εγχειρίδιο για τη διαχείριση της μη ελεγχόμενης υπέρτασης
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)