Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματά τους οι φυσικοθεραπευτές

13/2/2018 3:20:47 μμ
Υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τους φόβους τους ότι θα παραγραφούν τα οφειλόμενα του Δημοσίου εκφράζουν οι φυσικοθεραπευτές που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

«Μετά από 6 χρόνια παλινωδιών και καθυστερήσεων, άλλη μια προθεσμία, την οποία έχει θέσει η κυβέρνηση, για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, κινδυνεύει να παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα. Αναφερόμαστε για τις υποχρεώσεις του Ε.Φ.Κ.Α και τα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων η αρμοδιότητα έχει ανατεθεί στον Ε.Φ.Κ.Α.», τονίζουν.


Προσθέτουν πως «ενώ ο αντιπρόεδρος του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρης διαβεβαίωνε στις αρχές Δεκεμβρίου τη διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) ότι προχωράνε οι εκκαθαρίσεις των ταμείων, αρμοδιότητας Ε.Φ.Κ.Α, μέχρι σήμερα ουδεμία εξέλιξη διαπιστώνουμε και ο κίνδυνος της παραγραφής είναι προ των πυλών. Ρωτάμε ευθέως την αρμόδια υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Οικονομικών: άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται προς την κατεύθυνση της αποπληρωμής δεδουλευμένων προ εξαετίας; Θεωρούμε πως όχι!»


Τιμολόγια τα οποία έχουν εκδοθεί το 2016 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καλούνται οι φυσικοθεραπευτές να τα ακυρώσουν και να εκδώσουν καινούργια. Τιμολόγια που έχουν προσκομιστεί στις υπηρεσίες, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται, αποτελούν μερικά παραδείγματα για να αποτυπώσουν τη γενικότερη κατάσταση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό