Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Φαρμασέρβ: Στην κυκλοφορία το MIDNIGHT TIKUN

20/2/2024 12:43:19 πμ
Το πρώτο ελληνικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Φαρμασέρβ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του MIDNIGHT TIKUN, του πρώτου τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης που παράγεται στην Ελλάδα. Η Φαρμασέρβ έχει αναλάβει τη διανομή και ενημέρωση για το προϊόν σε όλη την Ελλάδα. Το σκεύασμα διατίθεται σε μορφή ξηρού ανθού προς εισπνοή και περιέχει τις δραστικές ουσίες THC 9% και CBD 13%. 


Κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 5 και 10 γραμμαρίων με λιανική τιμή 82,96 ευρώ και 165,91 ευρώ αντίστοιχα. Οι εγκεκριμένες ενδείξεις φαρμακευτικής κάνναβης είναι: • για την πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρής ναυτίας ή εμέτου από χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και συνδυαστική θεραπεία έναντι HIV ή ηπατίτιδας C • για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του ΚΝΣ ή ΠΝΣ, όπως ο νευροπαθητικός πόνος που προκαλείται από νευρική βλάβη, «μέλος-φάντασμα», νευραλγία τριδύμου, μεθερπητική νευραλγία • για την αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού • ως ορεξιογόνο στην ανακουφιστική φροντίδα ασθενών με καρκίνο ή AIDS. 


Σύμφωνα με την εταιρεία, η προσέγγιση για την έναρξη της θεραπείας με φαρμακευτική κάνναβη είναι «ξεκινήστε χαμηλά, πηγαίνετε αργά και παραμείνετε χαμηλά» και προτείνεται η δοσολογία να ξεκινά με 150mg ημερησίως. Σημειώνεται ότι το φάρμακο αυτό δεν βρίσκεται στη θετική λίστα ούτε αποτελεί πρόθεση της εταιρείας η ένταξή του στα αποζημιούμενα φάρμακα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Στις 25 και 26 Μαΐου 2024 από την Aristotle Team of Pharmacy






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Ολοκληρώθηκαν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Lavipharm: Ολοκληρώνεται η νέα γραμμή παραγωγής διαδερμικών συστημάτων
Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση
Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ο Γ.Κ. Κιοσές
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.