Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιοί πιάνουν τις τσούχτρες με γυμνά χέρια!

30/3/2018 8:20:58 πμ
Για να τεστάρουν ένα νέο αντηλιακό που προστατεύει και από τα τσιμπήματά τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τολμηροί Αθηναίοι φαρμακοποιοί έβαλαν τα χέρια τους μέσα σε ενυδρείο με τσούχτρες για να τεστάρουν την αποτελεσματικότητα ενός ειδικού αντηλιακού που υπόσχεται ότι προστατεύει από τα τσιμπήματα της μέδουσας!


Οι ιδιοκτήτες περιπτέρου στην έκθεση φαρμακοποιών, που έγινε στη Helexpo 10,11 Μαρτίου, είχαν τοποθετήσει ενυδρείο με αληθινές τσούχτρες και οι επισκέπτες, αφού άλειβαν τα χέρια τους με ένα ειδικό αντηλιακό, που υποτίθεται προστατεύει από τα επώδυνα τσιμπήματα, μετά τα έβαζαν στο ενυδρείο και έπιαναν τις τσούχτρες για να τεστάρουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος!

Ο Amit Lotan ο εφευρέτης του προϊόντος χρησιμοποίησε το ψάρι Αμφιτρίων, γνωστό και ως κλοουνόψαρο η «Νέμο», επειδή αυτό το πορτοκαλί μικρό ψάρι ζει μέσα σε θαλάσσιες ανεμώνες και χρησιμοποιεί τα πλοκάμια τους για προφύλαξη. Ο εφευρέτης απομόνωσε τη βλέννα που διαθέτει το ψάρι εξωτερικά και διαπίστωσε ότι η μέδουσα και η θαλάσσια ανεμώνη μπερδεύονται καθώς έχουν την αίσθηση πως πρόκειται για προέκταση των εαυτών τους.

«Ο εφευρέτης απομόνωσε την χημική ουσία και δημιούργησε ουσιαστικά ένα αντίδοτο που επιτρέπει την απενεργοποίηση του μηχανισμού τσιμπήματος», τόνισε μιλώντας στο protothema.gr, o φαρμακοποιός Παναγιώτης Ντάβος, ο οποίος έφερε το συγκεκριμένο προϊόν και στην Ελλάδα, όταν διαπίστωσε ότι πέρυσι το καλοκαίρι ειδικά στον Κορινθιακό κόλπο μέχρι την Πάτρα και ακόμη παραπέρα είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα από την επέλαση των μεδουσών.



Το εν λόγω αντηλιακό προϊόν λειτουργεί αδρανοποιώντας τα κύτταρα τσιμπήματος που διαθέτει η μέδουσα σε διάφορα βιοχημικά σημεία του σώματός της. Μειώνει την επικόλληση πλοκαμιών στο ανθρώπινο δέρμα και μιμείται την αυτό-αναγνώριση των κυττάρων τσιμπήματος αποτρέποντάς το.

Με πιο απλά λόγια, η αντηλιακή λοσιόν καθιστά δύσκολο για τα πλοκάμια να «αγκιστρωθούν» από κάπου και οι χημικές ουσίες στη λοσιόν μπλοκάρουν τα σημεία στα οποία ενεργοποιείται η διαδικασία τσιμπήματος.


Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο πατήστε εδώ.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο