Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιοί γίνονται και πάλι φοιτητές!

9/5/2017 3:48:20 μμ
Για να μάθουν για την καρδιακή ανεπάρκεια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μαθητές για ακόμη μία χρονιά έγιναν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης καθώς χθες ολοκληρώθηκε με το πέμπτο μάθημα, ο 2ος κύκλος μεταπτυχιακών σεμιναρίων που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). Εισηγητής ήταν ο καρδιολόγος, πανεπιστημιακός υπότροφος της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "ΑΧΕΠΑ”, συνεργάτης Ιατρείου Καρδιακής Ανεπάρκειας Δημήτρης Κωνσταντίνου και τίτλος του μαθήματος ήταν "Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας" (φαρμακευτική αγωγή, συσκευές - guidelines).


Η πρωτοβουλία των μεταπτυχιακών μαθημάτων πήρε σάρκα και οστά πέρυσι. Είχε θέμα τις παθήσεις του αναπνευστικού και αγκαλιάστηκε θερμά από τους φαρμακοποιούς. Συνεπώς, πήρε το «πράσινο φως» και συνεχίστηκε και φέτος με θέμα, για το πρώτο εξάμηνο, την καρδιακή ανεπάρκεια. Γενικός συντονιστής αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, που άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε χθες, ήταν ο Dr. Ιωάννης Ζαρίφης - καρδιολόγος, συντονιστής διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα παρακολούθησαν 100 φαρμακοποιοί, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις γνώσεις που απέκτησαν.


Τέτοιοι κύκλοι μαθημάτων θα συνεχιστούν και το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς με ένα καινούργιο θέμα που ενδιαφέρει τους φαρμακοποιούς στην καθημερινή τους εργασία. Στόχος των μαθημάτων είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς που εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με νέα φάρμακα και σύγχρονες τεχνικές θεραπείας.


«Η συνεχής δια βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης άρχισε το 2000. Το 2016 αναβαθμίσαμε την προσπάθεια αυτή και φέτος καταφέραμε να έχουμε έναν πιο οργανωμένο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων με ενιαίο θεματικό αντικείμενο. Με τον τρόπο αυτό επικαιροποιούμε τις γνώσεις κι ανεβάζουμε το επιστημονικό επίπεδο των φαρμακοποιών, ώστε να δείξουμε στην κοινωνία ότι πηγαίνοντας στο φαρμακείο θα πάρει μία σωστή πληροφορία», επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced






Σχετικά άρθρα

Μπορούν τα φαρμακεία να γίνουν «safe spots»;
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά