Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πρωτοποριακή θεραπεία για τους ασθενείς με οξεία καρδιακή ανεπάρκεια

25/9/2013 8:30:00 πμ
20.000.000 πάσχοντες παγκοσμίως μπορούν πλέον να ελπίζουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Είκοσι χρόνια είχε να κυκλοφορήσει φάρμακο για την οξεία καρδιακή ανεπάρκεια, τη νόσο που πλήττει 20 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. 

Νεότερα επιστημονικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο European Heart Journal και παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC), έδειξαν ότι το ερευνητικό φάρμακο serelaxin μπορεί να αποτελέσει τη νέα θεραπεία επιλογής για τους ασθενείς που πάσχουν από οξεία καρδιακή ανεπάρκεια.


Το serelaxin (RLX030) είναι μια μορφή ορμόνης που συναντάται στη φύση (ανθρώπινη ρελαξίνη-2) και υπάρχει τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες, παρόλο που τα επίπεδά της αυξάνονται στις έγκυες γυναίκες για να μπορέσει ο οργανισμός να αντιμετωπίσει τις επιπρόσθετες καρδιαγγειακές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Το serelaxin στις κλινικές δοκιμές βελτιώνει τη δύσπνοια και τη θνησιμότητα, σε όλες τις προκαθορισμένες υποομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια, των ηλικιωμένων (>75 ετών) και των ασθενών με κολπική μαρμαρυγή. 

Αποτελεί επί του παρόντος το μόνο φάρμακο για το οποίο έχει παρατηρηθεί μείωση στη θνησιμότητα, από όλες τις αιτίες, σε ασθενείς με Οξεία Καρδιακή Ανεπάρκεια (AHF), σε μεγάλη μελέτη. Γι' αυτό και τον Ιούνιο του 2013 ο FDA χαρακτήρισε το Serelaxin ως Πρωτοποριακή Θεραπεία, αναγνωρίζοντας τη μοναδική συμβολή του να ανταποκριθεί σε μια σοβαρή ιατρική ανάγκη που παραμένει ακάλυπτη.

 

Πρόκειται για ουσία που θα χρησιμοποιούν οι γιατροί ενδοφλέβια στο νοσοκομείο, όταν διακομίζονται επείγοντα περιστατικά με οξεία καρδιακή ανεπάρκεια.


Το νέο ερευνητικό φάρμακο είναι της εταιρείας Novartis.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»