Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Best in Pharmacy Awards 2018: Μια λαμπερή βραδιά για το ελληνικό φαρμακείο
Για την επιβράβευση των κορυφαίων προϊόντων και επιχειρήσεων στο φαρμακείο
Τα
Το υπουργείο Υγείας τα έχει εντοπίσει και προωθεί σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις
Νέα ευρήματα για την αποτελεσματικότητα του ακετυλοσαλικυλικού οξέος
Η προστασία από τη καρδιαγγειακή νόσο δεν επιτυγχάνεται σε όλους τους ασθενείς


Φάρμακο για φλεγμονώδεις νόσους κατάλληλο σε κύηση και θηλασμό

12/1/2018 12:37:32 μμ
Μια σημαντική εξέλιξη για γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε την τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας του certolizumab pegol, καθιστώντας το τον πρώτο αντι-TNF παράγοντα για δυνητική χρήση σε γυναίκες με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα κατά τη διάρκεια της κύησης και γαλουχίας.


Η ενεργότητα των χρόνιων φλεγμονωδών νοσημάτων, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ), η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα (ΑξΣπΑ) και ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές τη μητέρα και το έμβρυο, συμπεριλαμβανομένων του αυξημένου κινδύνου για αποβολή ή για προωρότητα, της ανάγκης για καισαρική τομή, καθώς και του κινδύνου για ελλιποβαρή νεογνά.


Ο επαρκής έλεγχος της νόσου είναι συνεπώς κρίσιμος για τη διασφάλιση της υγείας της μητέρας και του νεογνού. Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για αποτελεσματικές και καλά ανεκτές θεραπείες κατά τη διάρκεια της κύησης. Επιπρόσθετα, οι γυναίκες που σε συνεννόηση με τον γιατρό τους σκέπτονται τον θηλασμό, συχνά αντιμετωπίζουν το δίλημμα ανάμεσα στην ανάγκη για έλεγχο της νόσου μετά τον τοκετό και τις διατροφικές ανάγκες του μωρού.


Η έγκριση της τροποποίησης της άδειας κυκλοφορίας του certolizumab pegol στην Ε.Ε. βασίζεται στις μετεγκριτικές μελέτες CRIB και CRADLE:

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης CRIB, παρατηρείται καμία έως ελάχιστη μεταφορά του certolizumab pegol μέσω του πλακούντα από την μητέρα προς το παιδί κατά τη διάρκεια της κύησης. Επίσης, τα δεδομένα από τη φαρμακοκινητική μελέτη CRADLE, που μέτρησε την παρουσία αντι- TNF στο μητρικό γάλα, κατέδειξε ελάχιστη μεταφορά του certolizumab pegol κατά τη γαλουχία.


Σημειώνεται ότι στην Ε.Ε. το certolizumab pegol δεν ενδείκνυται για τη νόσο του Crohn.


«Η σημερινή τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας του certolizumab pegol είναι σημαντική για πολλές γυναίκες στην Ευρώπη που χρειάζονται θεραπευτικές επιλογές για τη διαχείριση των χρόνιων φλεγμονωδών νοσημάτων τους χωρίς να πρέπει να συμβιβαστούν στον προγραμματισμό τους για κύηση και θηλασμό», δήλωσε ο Emmanuel Caeymaex, επικεφαλής του τμήματος Immunology Patient Value Unit της UCB, ο οποίος πρόσθεσε: «H UCB ακολουθεί τη δέσμευσή της να παρέχει αξία στους ασθενείς, συνδέοντας τις ανάγκες των ασθενών με καινοτόμα επιστημονικά στοιχεία. Η έρευνα που διεξήχθη για να υποστηρίξουμε την τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας παρέχει κρίσιμες πληροφορίες τόσο για τους γιατρούς όσο και για τις γυναίκες, καθώς προγραμματίζουν μια κύηση και την κατάλληλη διαχείριση της νόσου».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για 6η συνεχή χρονιά βραβεύεται από την ACTIVE BUSINESS PUBLISHING
Νέα μελέτη δείχνει ότι μετά τα 105 χρόνια, η πιθανότητα θανάτου σταθεροποιείται


Σχετικά άρθρα

Νέα ευρήματα για την αποτελεσματικότητα του ακετυλοσαλικυλικού οξέος
Η προστασία από τη καρδιαγγειακή νόσο δεν επιτυγχάνεται σε όλους τους ασθενείς
Περιορισμούς στη χρήση του φαρμάκου Xofigo συνιστά η PRAC
Ο κάτοχος άδειας κυκλοφορίας καλείται να διεξάγει περισσότερες μελέτες
Ανακαλύφθηκαν μόρια του οργανισμού με αντικαρκινικές ιδιότητες
Επιβραδύνουν την ανάπτυξη του όγκου και εμποδίζουν τις μεταστάσεις
Ανακαλύφθηκε γονίδιο που μας προστατεύει από τον καρκίνο!
Οι μελέτες έγιναν από ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών