Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία: Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές

3/11/2014 11:38:50 πμ
Βιβλιοπαρουσίαση του πρώτου βιβλίου φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας στην ελληνική γλώσσα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Αν είσαι επιστήμονας υγείας ή φοιτητής Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Βιολογίας και σε ενδιαφέρει ο κόσμος των νέων υλικών και η κατανόηση της συμπεριφοράς τους, οι νέες τεχνολογίες και τα προϊόντα νανοτεχνολογίας, προτείνουμε το επιστημονικό και εκπαιδευτικό σύγγραμμα «Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία: Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές» του Κωνσταντίνου Ν. Δεμέτζου από τις Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε.


Το βιβλίο ξεκινά με μια εισαγωγή στην επιστήμη της νανοτεχνολογίας και στη φυσικοχημεία των νανοσυστημάτων, με ανάλυση των βασικών αρχών της φυσικής φαρμακευτικής. Συνεχίζει με τη νανοτεχνολογία στις φαρμακευτικές επιστήμες, αναπτύσσοντας τις εφαρμογές της στους τομείς της διάγνωσης, της απεικόνισης και της θεραπευτικής. Τέλος, δίνει σημαντικές πληροφορίες για το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, τις εγκριτικές διαδικασίες και τους διεθνείς οργανισμούς που θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μελλοντική αξιοπιστία των μεθόδων της νανοτεχνολογίας.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος επιδιώκει με συστηματικό και μεθοδολογικά τεκμηριωμένο τρόπο να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα των νανοσυστημάτων και όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας, με ένα χρηστικό χαρακτήρα για τους εκπαιδευόμενους και νέους ερευνητές. Επίσης θέτει κρίσιμα ηθικά και νομικά διλήμματα λόγω της πληθώρας των εφαρμογών της νέας τεχνολογίας.


Το σύγγραμμα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, ξεκάθαρο και περιεκτικό, ενώ πραγματεύεται σύγχρονα θέματα υψηλής σημασίας με λόγο καθαρό και απλό, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό βοήθημα για κάθε επαγγελματία του ιατροφαρμακευτικού κλάδου που ασχολείται με αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη επιστήμη αλλά και για κάθε νέο ερευνητή των φαρμακευτικών επιστημών. Η «Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία: Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές», την οποία προλογίζει ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης PhD (ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του UCL), ανοίγει νέους δρόμους για έρευνα και ανάπτυξη για την ελληνική φαρμακευτική και βιομηχανία, όντας το πρώτο βιβλίο νανοτεχνολογίας στην ελληνική γλώσσα.


Ο Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος είναι καθηγητής Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας και διευθυντής του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

της Αναστασίας Σαράφη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό