Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Φαρμακεία: Ξεκίνησε η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

9/6/2016 11:06:35 πμ
Οι συμμετοχές καθορίζονται από 0-25%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Με μηδενικό ποσοστό συμμετοχής για τους πολίτες που υπάγονται στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, 10% και 25% για τους υπόλοιπους, ξεκίνησε η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο φορέας «Δικαιούχοι φαρμακευτικής περίθαλψης του Ν.4270/2014» καταργείται, ωστόσο οι συνταγές που έχουν ήδη καταχωρηθεί με τον φορέα αυτόν, θα εκτελούνται ηλεκτρονικά σε όλα τα φαρμακεία.

Ωστόσο, οι διατάξεις του ν.4368/2016 εφαρμόζονται από χθες στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Συγκεκριμένα, κατά την αναζήτηση ΑΜΚΑ το σύστημα ΑΤΛΑΣ, για τις περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος, θα επιστρέφει τον φορέα «Δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016». Στην καταχώρηση συνταγής θα καθορίζεται αυτόματα από το σύστημα ποσοστό συμμετοχής 0% για όσες περιπτώσεις προβλέπεται από τον νόμο, ενώ για τους υπόλοιπους ανασφάλιστους δικαιούχους του νόμου τα διαθέσιμα ποσοστά θα είναι 0%, 10% και 25%. Στον νέο φορέα μπορούν να συνταγογραφούν μόνο οι ιατροί των δημόσιων δομών.

Οι συνταγές που εκδίδονται για τον φορέα αυτόν εκτελούνται σε όλα τα φαρμακεία, ενώ τα παραπεμπτικά σε κρατικούς φορείς μόνο. Ο φορέας «Ταμείο Πρόνοιας» θα μετονομαστεί σε «Ταμείο Πρόνοιας - Δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016» και θα παραμείνει ενεργός για ένα μεταβατικό στάδιο για όσους δικαιούχους Πρόνοιας έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας σε ισχύ. Η συνταγογράφηση για τον φορέα αυτόν θα γίνεται με ποσοστό συμμετοχής 0%, ενώ η εκτέλεση θα γίνεται σε όλα τα φαρμακεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ