Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακεία ανοίγουν το δρόμο για τη μείωση ποσοστού κέρδους

4/6/2013 10:49:10 πμ
Φαρμακεία σε συνεργασία με ασφαλιστική εταιρεία παρέχουν έκπτωση σε φάρμακα· θα πρέπει να ελεγχθούν και φυσικά να παραπεμφθούν για αθέμιτο ανταγωνισμό και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Φαρμακεία σε Θεσσαλονίκη, Χίο και Βόλο προχώρησαν σε συμφωνία με ασφαλιστική εταιρεία για να παρέχουν έκπτωση στα φάρμακα. Η παράνομη και αντιδεοντολογική πράξη βρίσκεται αναρτημένη στη σελίδα της εταιρείας: http://www.intersalonika.gr/admin/files/sym-iat-kentro.pdf και μπορείτε να τη δείτε.

Η συγκεκριμένη πράξη ανοίγει το δρόμο για τη μείωση του ποσοστού κέρδους, καθώς αύριο οι περισσότεροι θα πουν ότι υπάρχουν τα περιθώρια μετά από όσα έγιναν μέχρι σήμερα για νέα μείωση. Βέβαια, θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι για το πως κατορθώνουν τα φαρμακεία αυτά να κάνουν έκπτωση, τη στιγμή που οι πλειοψηφία των φαρμακείων αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, αν η έκπτωση γίνεται και στη συνταγογράφηση κι αν φορολογικά κόβουν όλο το ποσό, καθώς ως γνωστό το φάρμακο είναι διατιμημένο είδος σε όλη τη Ευρώπη και η απόδειξη πρέπει να κόβεται εξολοκλήρου.

Θα πρέπει να ελεγχθούν αν προβαίνουν σε άλλες δραστηριότητες που τους επιτρέπει να κάνουν την έκπτωση και φυσικά να παραπεμφθούν για αθέμιτο ανταγωνισμό και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Πηγή: pharmakeutika.blogspot.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

ΟΣΦΕ: Κάλεσμα συνεργασίας προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές
Ζητά τις απόψεις τους για την αναγνώριση της αξίας των συνεταιρισμών
Φαρμακευτικοί κολοσσοί προωθούν τη συνταγογράφηση στα φαρμακεία
Η υπηρεσία «test to treat» εξαπλώνεται στις ΗΠΑ
ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS