Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακαποθηκάριοι: «Οδηγούμαστε σε λουκέτα και απολύσεις»

25/10/2023 10:19:00 μμ
Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων ζητά για άλλη μία φορά να αρθούν οι απαγορεύσεις παράλληλων εξαγωγών σε φάρμακα που δεν είναι ελλειπτικά, τονίζοντας ότι στην τελευταία σχετική απόφαση του ΕΟΦ περιλαμβάνονται πάνω από 50 προϊόντα που διαθέτουν πληθώρα ελληνικών γενοσήμων, καθώς και 25 εμβόλια τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς απαγόρευσης εδώ και 9 χρόνια όχι λόγω έλλειψης αλλά για να μην προκύψει πρόβλημα στο μέλλον.


Επισημαίνει δε ότι από τις δηλώσεις αποθεμάτων των φαρμακαποθηκών που υποβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύεται ότι μια πληθώρα σκευασμάτων υπερπλεονάζουν στα ράφια των φαρμακαποθηκών με κίνδυνο λήξης και καταστροφής τους.


Τέλος, υπογραμμίζοντας την αντίθεση της ΕΕ για τις απαγορεύσεις των εξαγωγών, αναφέρει πως πλέον οι φαρμακαποθήκες οδηγούνται σε λουκέτα και απολύσεις «λόγω μιας εμμονικής, τιμωρητικής πολιτικής εις βάρος του που ξεκίνησε το 2022». 


Παράλληλα δεν παραλείπει να αναφέρει ότι «οι φαρμακαποθήκες αποτελούν το βασικό πιστωτή του ΕΟΠΥΥ και αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη ρευστότητα που τους παρείχαν και οι νόμιμες παράλληλες εξαγωγές, οι οποίες όμως βαίνουν επιθετικά μειούμενες την τελευταία διετία λόγω των ατεκμηρίωτων αποφάσεων απαγόρευσής τους».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη






Σχετικά άρθρα

Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
ΦΣΑ: Σε λειτουργία το application για τις εφημερίες
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους