Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα

19/4/2024 1:00:01 πμ
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η FAMAR, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου των CDMOs στην Ευρώπη, ενισχύει περαιτέρω την ηγετική της θέση στις υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (3PL) με νέες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής της στη Θήβα. Υλοποιεί στοχευμένες επενδύσεις με την προσθήκη τριών υπερσύγχρονων modules, τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά την αποθηκευτική δυναμική του Κέντρου Διανομής.


Συγκεκριμένα, τα τρία αυτά modules, σχεδιασμένα με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας, αναμένεται να προσθέσουν 6.000m2 αποθηκευτικού χώρου, δημιουργώντας επιπλέον 7.500 παλετοθέσεις. Το ένα εκ των τριών modules, έκτασης 2.000m2, θα αφορά τη διαχείριση φαρμάκων που απαιτούν ψύξη. Παράλληλα, αυξάνει το στόλο του Κέντρου Διανομής της με σύγχρονα διζωνικά φορτηγά με θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας (2-8°C και 15-25°C), εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη. 


Επιπρόσθετα ηγείται της ομαλής μετάβασης από το ΕΟΦoσήμο στη σειριοποίηση φαρμάκων έως το 2025. Στο Κέντρο Διανομής, η FAMAR έχει δρομολογήσει επενδύσεις για την παροχή υπηρεσιών off-line serialization, όπου η εταιρεία διαθέτει πολυετή εμπειρία καθώς εφαρμόζει την εν λόγω διαδικασία, ήδη από το 2020, στα παραγωγικά της εργοστάσια. Πρόκειται για μια διαδικασία που ενισχύει την ασφάλεια και την ιχνηλασιμότητα των φαρμάκων με τρόπο που συμμορφώνεται απόλυτα με την ελληνική νομοθεσία.


Ο Απόστολος Σαγιάκος, Γενικός Διευθυντής της FAMAR στην Ελλάδα, σχολίασε τις επενδύσεις λέγοντας: «Η επέκταση του Κέντρου Διανομής στη Θήβα και η ενίσχυση των υπηρεσιών μας με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα αποτελούν κρίσιμα βήματα για τη στήριξη της αυξανόμενης ζήτησης και την προσφορά ασφαλέστερων και πιο αποτελεσματικών λύσεων στους πελάτες μας. Με αυτές τις κινήσεις, η FAMAR όχι μόνο διασφαλίζει την επικράτηση στον κλάδο αλλά και την ανάπτυξη μιας βιώσιμης στρατηγικής που θα εξασφαλίσει τη μακροχρόνια επιτυχία μας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Η εταιρεία επένδυσε $8,6 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων το 2023






Σχετικά άρθρα

Το ελληνικό σκόρδο «κατακτά» την παγκόσμια φαρμακευτική αγορά
Ο Συνεταιρισμός «eNtopio» συμμετείχε σε διεθνές συμπόσιο
Sanofi Ελλάδας: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Sobi: Θετική γνωμοδότηση για το efanesoctocog alfa
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας