Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ. Λιβαδειάς: Διαμαρτύρεται για την απουσία εμβολιαστικού κέντρου στην περιοχή

26/10/2023 9:56:36 μμ
Οι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 λόγω της απόστασης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια απόσταση 45χλμ κατ' ελάχιστο καλούνται να διανύσουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Νομού Βοιωτίας και της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Φ.Σ. Λιβαδειάς. 


Οι φαρμακοποιοί της περιοχής που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες για τον προγραμματισμό των ραντεβού δηλώνουν πως «μέσα σε μία εβδομάδα αρνήθηκε να κλείσει ραντεβού ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που πρέπει να εμβολιαστούν», είτε γιατί ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου είτε γιατί έτσι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Δυστυχώς όμως το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο του νομού βρίσκεται στη Θήβα.


Με τις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών, ο Σύλλογος άνοιξε έναν κύκλο επαφών σε θεσμικό επίπεδο με τους εμπλεκόμενους πολιτικούς φορείς αλλά και με το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς έχοντας ως στόχο «να διορθωθεί άμεσα η πιθανή παράλειψη». 


«Επείγει η αποκατάσταση της κοινής λογικής, μιας κοινής λογικής που παρακάμφθηκε από τους υπεύθυνους του εμβολιαστικού σχεδιασμού με τεχνάσματα περί δήθεν χαμηλής προσέλευσης των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως: «τα στοιχεία που προκύπτουν από το δίκτυο των φαρμακείων του Συλλόγου μας στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς είναι πάντως αντίθετα από αυτά που πιστεύουν οι ειδικοί των Αθηνών». 


Επισημαίνοντας πως η προσβασιμότητα στο σημείο εμβολιασμού αποτελεί σοβαρό κίνητρο, οι φαρμακοποιοί ζητούν από τους αρμόδιους φορείς της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού να δώσουν στους πολίτες την επιλογή να εμβολιαστούν στον τόπο διαμονής τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους






Σχετικά άρθρα

Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
ΦΣΑ: Σε λειτουργία το application για τις εφημερίες
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους