Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αχαΐας: Αποφάσισε άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ

31/8/2017 10:16:52 πμ
Για τα ιατροτεχνολογικά, αναλώσιμα και σκευάσματα ειδικής διατροφής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φ.Σ. Αχαΐας αποφάσισε και αυτός με τη σειρά του την άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για τα ιατροτεχνολογικά υλικά, αναλώσιμα διαβήτη και σκευάσματα ειδικής διατροφής "μέχρις ότου ο ΕΟΠΥΥ καταστεί συμβατικός στις πληρωμές του", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. 

Οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά τους "για τις επιλεκτικές πληρωμές συλλόγων αλλά και ατόμων που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ με το νέο μνημονιακό σύστημα εκκαθάρισης" και διαμαρτύρονται έντονα για τη μη διόρθωση έως τώρα των τιμών αποζημίωσης σε πολλά είδη, στα οποία καλούνται ουσιαστικά "από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει κοινωνική πολιτική με τα χρήματά τους".

Επίσης αντιδρούν "για τις πολλές και αδικαιολόγητες περικοπές, σφάγιο στο βωμό της μνημονιακής υποχρέωσης μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης".

Επίσης, αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου να διανεμηθούν στους φαρμακοποιούς του νομού τα χρήματα που εισέρχονται στο ΔΙΛΟΦΑΡ, μόλις ολοκληρώνεται περίπου το 85% των αιτηθέντων συμβάσεων κάθε μήνα.

Τέλος η Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να χρησιμοποιήσει όλα τα έννομα μέσα προκειμένου να καταδικάσει τη στάση του τοπικού ΠΕΔΙ-ΕΟΠΥΥ αλλά και του κεντρικού ΕΟΠΥΥ, που αποκρύπτουν από τους εκπροσώπους του Συλλόγου τους λόγους για τους οποίους 60 συμβάσεις συναδέλφων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο παραμένουν απλήρωτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πορεία της κινητοποίησης θα επανεξεταστεί στη Γενική Συνέλευση που θα συνέλθει στις 18-9-2017.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced
Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους από το 2012






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi