Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έξυπνα και οικονομικά εορταστικά δώρα από το φαρμακείο

23/12/2016 11:25:35 πμ
Συμβουλές προς φαρμακοποιούς και καταναλωτές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πλειονότητα των καταναλωτών αναζητά πλέον «έξυπνα» δώρα και οικονομικά πακέτα προσφορών ενόψει των εορτών, προκειμένου να αντεπεξέλθει οικονομικά στις αυξημένες κοινωνικές υποχρεώσεις του τέλους της χρονιάς. Πέρα από αυτό, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε πια να προσφέρουμε χρήσιμα δώρα που θα «πιάσουν τόπο» και όχι απλώς χώρο σε κάποιο ντουλάπι. Είναι μια περίοδος λοιπόν που οι φαρμακοποιοί μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους προτάσεις δώρων κι έτσι και εμείς βγήκαμε στη μεγάλη «γειτονιά» μας και μπήκαμε σε τέσσερα φαρμακεία που ήδη έχουν δημιουργήσει οικονομικά και «έξυπνα» kit, χρησιμοποιώντας συνδυαστικά προϊόντα από τα ράφια τους.


Όταν βγήκαμε, ήμασταν πλούσιοι σε εορταστικές προτάσεις, γραπτό και φωτογραφικό υλικό που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί και οι ομάδες του φαρμακείου τους.

Έτσι φτιάχτηκε αυτό το ρεπορτάζ για να σας δώσει συμβουλές και ιδέες για να δημιουργήσετε τα «έξυπνα», χρήσιμα και οικονομικά εορταστικά δώρα του δικού σας φαρμακείου.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Μέξη Μάιρα-Ανδριανα & ΣΙΑ
Ανδρ. Παπανδρέου 67, Χαλάνδρι

Οι συνεργάτες του φαρμακείου Μάιρα και Έλλη Μέξη τονίζουν πως μια έξυπνη ιδέα θα ήταν να δημιουργηθούν καταρχάς κάποια οικογενειακά δώρα.

«Μια εναλλακτική πρόταση δώρου για τις επισκέψεις την περίοδο των εορτών, αντί των συνηθισμένων γλυκών από το ζαχαροπλαστείο, προέρχεται από φαρμακεία που διαθέτουν υγιεινά προϊόντα διατροφής. Συχνά αποτελούν ιδανική λύση για άτομα που πάσχουν από σάκχαρο, κοιλιοκάκη ή ακολουθούν διατροφή χαμηλής διατροφικής αξίας. Εμείς σκεφτήκαμε μια σύνθεση προϊόντων διατροφής μαζί με άλλα χρήσιμα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες όλης της οικογένειας και έτσι συνδυάσαμε: μπισκότα και δημητριακά βρώμης χωρίς ζάχαρη, πραλίνα φουντουκιού με 1% λιπαρά, καραμέλες με βότανα για το λαιμό με στέβια μαζί με ένα φυσικό αφρόλουτρο και σαπούνι με άρωμα πορτοκάλι και τζίντζερ και ένα αιθέριο έλαιο χώρου από το εργαστήριό μας, σε αρώματα που τονίζουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όπως κανέλα, σανδαλόξυλο, γαρύφαλλο».


Επιπλέον, μια άλλη πρόταση θα ήταν δημιουργικά δώρα για τους άνδρες. «Διαπιστώνοντας το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους άντρες πελάτες μας για προϊόντα περιποίησης του δέρματός τους (προσώπου και σώματος), προτείνουμε μια βιολογική mouse ξυρίσματος με αλόη, ένα χειροποίητο σαπούνι για το μπάνιο και μια αντρική κολόνια φυσικής σειράς προϊόντων».


Οι εορτές για τα παιδιά είναι συνυφασμένες με τα δώρα και έτσι οι φαρμακοποιοί του φαρμακείου Μέξη Μάιρα-Ανδριάνα & ΣΙΑ σκέφτηκαν «μια λούτρινη σε σχήμα από ζωάκι θερμοφόρα, σχεδιασμένη να ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων. Η ιδέα συμπληρώνεται όμορφα με κάποιο ειδικό άρωμα λουλουδιών για παιδιά χωρίς οινόπνευμα, ένα παιδικό lipcare για τα χείλη τους ή ακόμα και με κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών ή ω-λιπαρών σε ζελεδάκια με ευχάριστη γεύση».


Έξυπνα δώρα μπορεί κανείς να δημιουργήσει και για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι «προτιμούν συνήθως τα χρηστικά αντικείμενα» και γι αυτό το φαρμακείο Μέξη Μάιρα-Ανδριάνα & ΣΙΑ σκέφτηκε να συνδυάσει ένα ζευγάρι ζεστές ανατομικές παντόφλες μαζί με μια κηραλοιφή από το εργαστήριό του. 'Αλλες επιλογές είναι «η θερμοφόρα με επένδυση φλις σε ωραία χρώματα ή/και κάποια συσκευή αρωματοθεραπείας με αιθέρια έλαια για το σπίτι».



Ιδιαίτερα και ευφάνταστα δώρα μπορεί ο φαρμακοποιός να δημιουργήσει και για τις γυναίκες. «Το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ συνεχίζουν να επικρατούν στις προτιμήσεις των γυναικών και πλέον υπάρχουν ως συστατικό σε πληθώρα προϊόντων μέσα στο φαρμακείο. Γι? αυτό το λόγο συνδυάσαμε:

  •  α/ ένα συμπλήρωμα διατροφής με κολλαγόνο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, με μια κρέμα αντιγήρανσης με κολλαγόνο από σίελο σαλιγκαριού, και καθαριστικά μαντηλάκια προσώπου, που είναι πρακτικά ιδίως σε περίπτωση ταξιδιού κατά τις γιορτές.
  • β/ την κρέμα κολλαγόνου με κάποιο λάδι σώματος με πράσινο τσάι και καφέ. Αν πάλι θέλουμε να αποφύγουμε τον ηλικιακό περιορισμό που θέτουν οι αντιγηραντικές κρέμες, μπορούμε να φτιάξουμε μια σύνθεση που να αποτελείται από:
  • γ/ ένα κραγιόν ενυδάτωσης χειλιών με χρώμα, μία κρέμα χεριών με πανθενόλη για την προστασία του δέρματος από το κρύο και ένα βερνίκι νυχιών για λαμπερές εμφανίσεις τις γιορτές.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ & ΣΙΑ
Λεωφ. Μεσογείων 431, Αγ. Παρασκευή

Η φαρμακοποιός Χριστίνα Βλάχου προτείνει:

Για τις γυναίκες:

  • μια ενυδατική κρέμα προσώπου με το αντίστοιχο γαλάκτωμα καθαρισμού
  • μια αντιγηραντική κρέμα προσώπου μαζί με κρέμα ματιών και ορό ενυδάτωσης ή λάμψης
  • σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο μαλλιών μαζί με την αντίστοιχη μάσκα μαλλιών ή το αντίστοιχο conditioner
  • ένα άρωμα και μια κρέμα σώματος
  • peeling προσώπου και μάσκα προσώπου μαζί με ενυδατική κρέμα για μετά τον καθαρισμό.

 

Για τους άνδρες:

  • ένα αφρόλουτρο σώματος μαζί με σαμπουάν για τα μαλλιά
  • ένα άρωμα και το αντίστοιχο after-shave για μετά το ξύρισμα
  • έναν αφρό ή μια κρέμα ξυρίσματος μαζί με το αντίστοιχο after-shave για μετά το ξύρισμα
  • ένα γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου και μια αντιγηραντική κρέμα προσώπου ή ματιών.

 Για το παιδί:

  • αφρόλουτρο, σαμπουάν και κρέμα αλλαγής πάνας
  • αφρόλουτρο, σαμπουάν και κρέμα ενυδάτωσης για το σωματάκι
  • αφρόλουτρο και παιδική κολόνια.

 Για μεγαλύτερα παιδάκια:

  • για αγοράκια: styling gel και σαμπουάν
  • για κοριτσάκια: σαμπουάν και spray για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών.

 ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Θεοδοσιοπούλου Αγγελική & Χρήστου Χρήστος

  Πολυτεχνείου 33, Νέο Ηράκλειο


Η φαρμακοποιός Αγγελική Θεοδοσιοπούλου προτείνει να δημιουργήσετε για τους πελάτες σας πακέτα δώρων για σώμα, πρόσωπο, μακιγιάζ, spa στο σπίτι, παιδικά και βρεφικά πακέτα. Για παράδειγμα: αφρόλουτρα με κρέμες σώματος, σαμπουάν με μάσκες μαλλιών, λάδια σώματος με σαπούνια, έξυπνους και χρηστικούς συνδυασμούς προϊόντων μακιγιάζ, κρέμες προσώπου με τα καθαριστικά τους, προϊόντα καθαριστικά και ενυδατικά βρεφικής και παιδικής ηλικίας, αρώματα με τις αντίστοιχες σειρές προϊόντων περιποίησης σώματος. «Μπορείτε να επιλέξετε από μια πολύ μεγάλη πλέον γκάμα προσφορών, ανάλογα με το κοινό σας, την ηλικία τους, τις ανάγκες και την οικονομική δυναμική τους».


Τέλος, η φαρμακοποιός συνιστά να «επενδύσετε στη δημιουργία όμορφων χώρων για την προβολή τους. Επιμεληθείτε τις βιτρίνες σας και στολίστε τα ράφια που θα είναι ειδικά για την προβολή πακέτων δώρων».

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Στεφανάτου Μαριάνθη & Τράντος Δημήτριος
Δημ. Ράλλη 50, Μαρούσι

«Σήμερα το φαρμακείο διαθέτει ποικιλία προϊόντων, τα οποία ικανοποιούν τις αυξημένες ανάγκες των πελατών για ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, αλλά και προσιτές τιμές», τονίζει η φαρμακοποιός Χριστίνα Τράντου. «Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στο φαρμακοποιό να πραγματοποιήσει συνδυαστικές πωλήσεις, προσφέροντας ίσως και μεγαλύτερη έκπτωση σε αυτές».

Έτσι, ένα έξυπνο και χρηστικό πακέτο δώρου θα μπορούσε να είναι ένα άρωμα μαζί με το αντίστοιχο γαλάκτωμα σώματος ή το after-shave της συγκεκριμένης σειράς, όταν απευθυνόμαστε σε ανδρικό κοινό.

Ακόμη, θα μπορούσε να προταθεί μια αντιρυτιδική κρέμα ημέρας σε συνδυασμό με ορό, κρέμα ματιών ή κάποιο προϊόν καθαρισμού, για τη γυναίκα.

Κατ' αντιστοιχία, ένα όμορφο δώρο είναι ένα πακέτο περιποίησης σώματος, π.χ. αφρόλουτρο και γαλάκτωμα ή λάδι σώματος.

Στο φαρμακείο μπορούμε να βρούμε δώρα και για τα μικρά της οικογένειας, όπως προϊόντα στοματικής υγιεινής κατάλληλα για την ηλικία τους και διαμορφωμένα έτσι ώστε το βούρτσισμα να γίνεται παιχνίδι».



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024