Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εξεταστική στην Υγεία, προανήγγειλε ο Τσίπρας

17/3/2017 2:09:31 μμ
"Πολλά τα σκάνδαλα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Ενδελεχείς ελέγχους μέσω εξεταστικής, προανήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, για υποθέσεις στον χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα για τις διαφημιστικές χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis και το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».


«Έχουν πυκνώσει τα σύννεφα στο χώρο της υγείας με δημοσιεύματα και εισαγγελικές παρεμβάσεις. Το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο. Το κοινό αίσθημα προκαλείται από το «μαύρο χρήμα» του ΚΕΕΠΛΝΟ που δινόταν με μορφή διαφημίσεων σε κολλητούς και ημέτερους», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «η Novartis είναι μια υπόθεση εισαγόμενη όπως η Siemens. Λένε μάλιστα πως το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο από αυτό της Siemens» και να ολοκληρώσει την περιγραφή των θεμάτων που θα απασχολήσουν, από ότι φαίνεται, την εξεταστική: «διαβάζω ότι θα διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για το Ερρίκος Ντυνάν γιατί η έρευνα προσκρούει σε πολιτικά πρόσωπα».

«Η κυβέρνηση έδωσε δέσμευση ότι δεν θα αφήσει καρφίτσα να πέσει κάτω. Το πάρτι που έγινε στην Υγεία τα προηγούμενα χρόνια θα έρθει στην επιφάνεια μέχρι το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο. Για ευθύνες πολιτικές, ποινικές - δεν μας ενδιαφέρει το ζήτημα της παραγραφής - θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν έχουμε ρεβανσισμό. Τις επόμενες ημέρες οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα καταθέσουν πρόταση για εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες. Τα χαμογελάκια πλέον όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ, δημόσια. Υπάρχει πολιτική βούληση διαλεύκανσης όλων υποθέσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις
Χρήσιμη σε φαρμακοποιούς, ερευνητές αλλά και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του