Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εξειδικευμένα σεμινάρια για την κλινική εφαρμογή της κάνναβης

23/5/2018 11:18:38 πμ
Γιατροί και φαρμακοποιοί θα ενημερωθούν από καταξιωμένους επιστήμονες του εξωτερικού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εξειδικευμένα επαγγελματικά σεμινάρια για την κλινική εφαρμογή της κάνναβης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι επαγγελματίες υγείας.


Από 1 έως 3 Ιουνίου αναγνωρισμένοι παγκοσμίως επιστήμονες θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και τις διεθνείς πρακτικές από χώρες και φορείς που εφαρμόζουν ήδη τα προγράμματα θεραπείας.

Συγκεκριμένα, στην "Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων" θα πραγματοποιηθούν δύο εξειδικευμένα, επαγγελματικά σεμινάρια-masterclass στο πλαίσιο της διεθνούς εμπορικής έκθεσης «Balkannabis Expo 2018», που γίνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.


Γιατροί και φαρμακοποιοί θα ενημερωθούν για τις ενδείξεις, τη φαρμακολογία, τις δοσολογίες και τις κλινικές εφαρμογές της κάνναβης για την αντιμετώπιση ενός ευρέως φάσματος παθήσεων.


«Έχουμε ήδη πολλές συμμετοχές από γιατρούς και φαρμακοποιούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και να πάρουν την ιατρική διαπίστευση. Καθημερινά, ο αριθμός αυξάνεται γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες επιστήμονες είναι ανοιχτοί στην συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης», αναφέρει στο protothema.gr η κυρία Φωτεινή Μπάρκα, υπεύθυνη επικοινωνίας της έκθεσης.


Οι ομιλητές και εκπαιδευτές θα είναι καταξιωμένοι γιατροί και επιστήμονες με κλινική και ερευνητική εμπειρία σχετικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης. Στην Ελλάδα θα βρεθούν, ο γιατρός Ethan Russo από τις ΗΠΑ, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του Διεθνούς Ινστιτούτου Κάνναβης (ICCI), ο Dr. Pavel Kubu, εκτελεστικός Διευθυντής και συνιδρυτής του ινστιτούτου και η Steph Sherer, ειδική σε θέματα θεραπευτικής αγωγής με κάνναβη καθώς και ποιοτικού ελέγχου.


Τα επαγγελματικά σεμινάρια –που οργανώνονται λίγο μετά την απελευθέρωση της καλλιέργειας κάνναβης στη χώρα με την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης, που καθορίζει τους όρους παραγωγής, διανομής και ασφάλειας– αποτελούν την αρχή ενός κύκλου επιμόρφωσης και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης γιατρών και θεραπευτικού προσωπικού πάνω στις θεραπείες με κάνναβη. Το πρόγραμμα, θα προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να παρέχουν οι επαγγελματίες υγείας την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς τους, ενώ βοηθά παράλληλα τους ασθενείς να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ιατρική χρήση της κάνναβης.


Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες «Πιστοποίηση για Θεραπεία μέσω της Κάνναβης», καθώς και διδακτικές μονάδες για δια βίου ιατρική εκπαίδευση, πρόσβαση στην εκπαίδευση ασθενών και συμπερίληψη στην λίστα με τους πιστοποιημένους επαγγελματίες που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου. Η πιστοποίηση αυτή κατατάσσει αυτομάτως τον κλινικό ιατρό ως ικανό και κατάλληλο εμπειρογνώμονα στη θεραπεία με τη χρήση κάνναβης.

Πηγή
Περισσότερες πληροφορίες για το «Balkannabis Expo 2018».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο