Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί που δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιανουάριο

9/6/2017 10:11:28 πμ
Τι θα γίνει με τις πληρωμές των αναλωσίμων;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου γίνεται τελικώς η οριστικοποίηση της πληρωμής για τα αναλώσιμα του Ιανουαρίου, με τον ίδιο τρόπο που γίνονται οι πληρωμές των φαρμάκων, ενημερώνει μέσω του facebook ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), Κωνσταντίνος Λουράντος, τους φαρμακοποιούς. Την ίδια ημέρα αναμένονται και οι πληρωμές για τα φαρμακευτικά είδη για το μήνα Μάρτιο.

 

Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί και τα ονόματα των φαρμακοποιών (293 φαρμακεία πανελλαδικά), οι λογαριασμοί των οποίων παρουσίασαν προβλήματα (π.χ. δεν είχαν τιμολόγιο, είχαν γνωματεύσεις λιγότερες από αυτές που ήταν δηλωμένες κτλ.), οι οποίοι επίσης θα αποπληρωθούν.


Μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα, ωστόσο, οι φαρμακοποιοί βρίσκονται οικονομικά  σε τραγικό σημείο, καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιανουάριο, ενώ σε λίγες ημέρες γίνονται και οι υποβολές του Μαΐου.

 

Στα χρέη αυτά, τα οποία υπολογίζονται περίπου 8,5 εκατ. ευρώ για κάθε μήνα, προστίθενται οι πληρωμές των ιατροτεχνολογικών (άλλα 3 εκατ. ευρώ περίπου το μήνα), οι πληρωμές φαρμάκων που είναι δύο μήνες πίσω, οι πληρωμές από τις συνταγές Ευρωπαίων πολιτών, καθώς φυσικά και τα διαιωνισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη των ετών 2011-2012 που ανέρχονται στα 17 εκατομμύρια ευρώ (δείτε εδώ σχετικά).

Απειλές για αναστολή εκτέλεσης γνωματεύσεων

Χαρακτηριστικό της τραγικότητας της κατάστασης είναι ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας ανακοίνωσε ότι αν δεν πληρωθούν οι φαρμακοποιοί του νομού έως τις 16 Ιουνίου για τις γνωματεύσεις αναλωσίμων, τότε θα προγραμματίσουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν την αναστολή εκτέλεσης συνταγών αναλωσίμων!


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Οι φαρμακοποιοί από 1η Ιανουαρίου αποδέχθηκαν δίχως διαπραγμάτευση τη νέα σύμβαση που διευκόλυνε ασφαλισμένους και ΕΟΠΥΥ»: τους ασφαλισμένους γιατί πλέον πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους (ενώ μέχρι σήμερα κατέβαλλαν όλο το ποσό μετρητά για αυτά τα είδη και στη συνέχεια κατέθεταν τις δαπάνες τους στον ΕΟΠΥΥ) και τον ΕΟΠΥΥ γιατί αφενός κάνει «κοινωνική πολιτική στην πλάτη των φαρμακοποιών» αφετέρου «κερδίζει 30 ημέρες παραπάνω» για να αποπληρώσει τα είδη (η νέα σύμβαση ορίζει τις πληρωμές στις 90 ημέρες, ενώ πριν ήταν στις 60 ημέρες).

 

«Δεν είναι δυνατόν να τιμολογούμε δίχως πληρωμή σε ένα περιβάλλον, όπως αυτό που βιώνουμε, με φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς που ακυρώνει 7/10 σεντς του κέδρους μας», καταλήγει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πέλλας, Παναγιώτης Ζαρογουλίδης, στην ανακοίνωσή του.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη