Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Επιτρέπεται η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και σε πανεπιστήμια
Για ερευνητικούς και πειραματικούς σκοπούς
Υπογράφηκε Συλλογική Σύμβαση μεταξύ ΠΦΣ και ΕΔΟΕΑΠ
Δείτε τους όρους της σύμβασης
Το Αλτσχάιμερ σχετίστηκε με τον ιό του έρπητα
Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο ιός πυροδοτεί τη νόσο ή αν είναι σύμπτωμα


Εξαγοράστηκε πλήρως η Monsanto από τη Bayer

8/6/2018 11:47:51 πμ
Εξέλιξη της σύγχρονης γεωργίας υπόσχονται οι νέοι επενδυτές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Bayer ολοκλήρωσε επιτυχώς την εξαγορά της Monsanto ενώ οι μετοχές της αμερικάνικης εταιρείας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την Bayer να είναι πλέον ο μοναδικός κάτοχος της εταιρείας Monsanto.
Οι μέτοχοι της Monsanto έλαβαν 128 δολάρια ανά μετοχή. Σύμφωνα με την υπό όρους έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, η ενσωμάτωση της Monsanto στη Bayer μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις στην BASF. Αυτή η διαδικασία ενσωμάτωσης αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα: τόσο για τους πελάτες μας – τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο που θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ώστε να εξασφαλίσουν και να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις συγκομιδές τους, όσο και για τους μετόχους μας, που θα έχουν νέες προοπτικές για προστιθέμενη αξία. Καθώς και για τους καταναλωτές και την ευρύτερη κοινωνία, διότι θα είμαστε σε ακόμα καλύτερη θέση να βοηθήσουμε τους παραγωγούς παγκοσμίως να καλλιεργούν πιο υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα, με τιμή προσιτή, και με πιο βιώσιμο τρόπο. Ως ένα ηγέτης πρωτοπόρος στην καινοτομία, προσφέρουμε στους εργαζομένους σε όλο τον κόσμο ελκυστικές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer. «Οι στόχοι βιωσιμότητας της εταιρίας μας είναι εξίσου σημαντικοί με τους οικονομικούς μας στόχους. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ευθύνη που συνεπάγεται μια ηγετική θέση στη γεωργία και να εμβαθύνουμε στο διάλογό μας με την κοινωνία».

«Η ολοκλήρωση σήμερα της συμφωνίας αποτελεί ένα γεγονός ορόσημο για το όραμα της δημιουργίας ενός ηγέτη στο τομέα της γεωργίας, που υποστηρίζει τους παραγωγούς στις προσπάθειές τους να είναι πιο αποδοτικοί και βιώσιμοι, προς όφελος του πλανήτη και των καταναλωτών μας», δήλωσε ο Hugh Grant, απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Monsanto. «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε επιτύχει και προετοιμάσει ως Monsanto και προσβλέπουμε στη νέα εταιρεία που θα βοηθήσει στην εξέλιξη της σύγχρονης γεωργίας».

Ο Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer, θα είναι επικεφαλής του νέου Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, από την έναρξη της λειτουργίας της νέας εταιρίας. Μέχρι τότε, η Monsanto θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τη Bayer.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δείτε τους όρους της σύμβασης
Πότε πρέπει να καταφύγετε στον ουρολόγο;


Σχετικά άρθρα

H Ipsen συμμετέχει ενεργά στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του νεφρού
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου του Νεφρού
Συνέδριο με θέμα:
Με στόχο την αναβάθμιση των ελληνικών νοσοκομείων
APIVITA: η πρώτη ελληνική εταιρεία πιστοποιημένη με Β Corporation
Υψηλή παγκόσμια διάκριση στο τομέα του περιβάλλοντος
NAOS GREECE: Νέα επενδυτική κίνηση στην Ελλάδα
Δερμοκαλλυντικά προϊόντα με επιστημονικό και ερευνητικό υπόβαθρο