Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εξαφανίστηκαν και τα πολυδύναμα εμβόλια

30/10/2014 9:12:17 πμ
Σε μια διαρκή αναζήτηση φαρμάκων οι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων και παιδικών εμβολίων (κυρίως πολυδύναμων) στην ελληνική αγορά, καταγγέλλει για μία ακόμη φορά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αλλά και οι κατά τόπους ενώσεις, με ένα ακόμη πρόβλημα στη διακίνηση σκευασμάτων να κάνει την επανεμφάνισή του κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης "Θεσσαλία", για τους φαρμακοποιούς το πρόβλημα είναι διαρκές και οι αποθήκες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκύπτει ελάχιστη ανταπόκριση των φαρμακευτικών εταιρειών στα αιτήματα για τροφοδοσία με συγκεκριμένα σκευάσματα. Οι παράλληλες εξαγωγές λόγω μεγιστοποίησης και πολλαπλασιασμού του κέρδους θα πρέπει να ελεγχθούν σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, εφόσον δεν προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία προβλήματα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας.

Εξάλλου σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα δείχνουν να ανησυχούν για το φαινόμενο, αλλά και για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται καθημερινά να βρουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι πληρώνουν συμμετοχή αυξημένη ακόμη και κατά 100%.

Σοβαρές ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων καταγράφονται και στα φαρμακεία της Ξάνθης, με τους ασθενείς να δεινοπαθούν σε πολλές των περιπτώσεων να βρουν το φάρμακό τους.
Όπως επισημαίνουν φαρμακοποιοί της περιοχής το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά διογκώνεται συνεχώς, ενώ τελευταία γίνεται πιο αισθητό λόγω των ελλείψεων που καταγράφονται σε σκευάσματα παιδικών εμβολίων.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη