Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Έτοιμο το χάπι σοκολάτας

6/2/2017 5:08:54 μμ
Το "Blood Flow+" κυκλοφορεί σύντομα στη Βρετανία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει διαπιστωθεί η καλή δράση της μαύρης σοκολάτας στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να δημιουργηθούν τα χάπια σοκολάτας που θα περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό καθαρό κακάο και φυσικά χωρίς τις προσμίξεις ζάχαρης, βουτύρου που θα επιβάρυναν την ανθρώπινη υγεία.


Το σοκολατένιο χάπι προστατεύει τον οργανισμό από την άνοια, τα καρδιακά και το εγκεφαλικό, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του. Το χάπι πήρε έγκριση από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία.

Όπως αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και Sun, το χάπι «Blood Flow+» παρασκευάστηκε από Bρετανούς επιστήμονες από την «Βασιλική Ένωση Χημείας» (Royan Society of Chemistry).

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως, όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο έντερό μας, όπως το bifidobacterium, τους δημιουργούν αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που ωφελούν τον οργανισμό μας και κυρίως την καρδιά μας. Όταν οι ουσίες αυτές απορροφώνται από τον οργανισμό, μειώνουν τη φλεγμονή του καρδιαγγειακού ιστού και συνεπώς περιορίζουν μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.


Η μαύρη σοκολάτα είναι ωφέλιμη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε μεγάλες ποσότητες, πιστεύοντας ότι έτσι θα κάνουμε καλό στην καρδιά μας. Για παράδειγμα, οι γιατροί θεωρούν πως 400 γραμμάρια σοκολάτας θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό, την ίδια ώρα όμως τον επιβαρύνουν σχεδόν με 2.500 θερμίδες.


«Για το λόγο αυτό», όπως εξηγεί ο Αλφ Λίντμπεργκ, σύμβουλος της εταιρείας έρευνας του Κέιμπριτζ «Nutraceuticals», «σκεφτήκαμε να παρασκευάσουμε ένα χάπι. Το χάπι αυτό ενισχύει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, το οποίο με τη σειρά του κρατά ελαστικά τα αιμοφόρα αγγεία. Καθώς μεγαλώνουμε τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται λιγότερο ελαστικά, κατά συνέπεια, με τη λήψη του χαπιού μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων. Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες που εμπεριέχονται στο κακάο βελτιώνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία», υποστηρίζει ο Βρετανός επιστήμονας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για την πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες», επισημαίνουν
Με αφορμή σκεύασμα που κόστισε 20 εκατ. ευρώ και τελικά αποσύρθηκε






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί