Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ετοιμαστείτε για τις δηλώσεις του τέλους της πλαστικής σακούλας

13/4/2018 9:17:39 πμ
Σύντομα ξεκινά και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2017
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τις δηλώσεις του τέλους της πλαστικής σακούλας θα πρέπει να ετοιμάζονται οι φαρμακοποιοί και όλοι οι έμποροι, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν για πρώτη φορά μέσα στον Απρίλιο.


Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος της ορθής απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους διενεργείται αποκλειστικά από τη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (δείτε το εδώ), η δήλωση απόδοσης του τέλους αυτού πρέπει να υποβάλλεται με προθεσμία και συγκεκριμένα κάθε τρίμηνο έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά.


Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται και οι φορολογικές δηλώσεις. Σύμφωνα με το cnn.gr, εκκρεμούν ακόμα οι οδηγίες συμπλήρωσης του νέου εντύπου Ε3 που υποβάλλουν πάνω από 1,2 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλά και η έκδοση της απόφασης για το νέο βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, το γνωστό Ε1.


Για τις φετινές δηλώσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι η έκπτωση φόρου 10%, που ίσχυε έως πέρυσι στις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχει πλέον καταργηθεί.


Αυτό σημαίνει ότι οι αποδείξεις από ιατρικές επισκέψεις και φαρμακεία θα προστίθενται στις υπόλοιπες καταναλωτικές δαπάνες και θα λαμβάνονται υπόψη για την εξασφάλιση έκπτωσης φόρου από 1.900 ευρώ (άγαμοι χωρίς παιδιά) έως 2.100 ευρώ (έγγαμοι με 3 παιδιά και άνω). Έτσι, από τον πίνακα 7 της 4ης σελίδας του Ε1 αφαιρέθηκαν οι κωδικοί 051-052 όπου συμπληρώνονταν οι δαπάνες για έξοδα ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η υποβολή υποψηφιοτήτων ξεκίνησε με Early Bird Rate έως 15/05
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας