Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Έρχεται το «τέλος» του χαρτιού στα φαρμακεία

9/11/2023 10:56:45 μμ
Αποκαλύψεις του Απόστολου Βαλτά στο 7ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για σαρωτικές αλλαγές έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς αποκαλύπτοντας πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε πλήρως άυλη συνταγή, «χωρίς καθόλου χαρτί». Μιλώντας στο 7ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, τόνισε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί μια πλήρως αυτοματοποιημένη εφαρμογή για τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις όλων των φαρμακείων της χώρας, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιος εφημερεύει και σε ποια περιοχή.

Πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς φακέλους Υγείας θα αποκτήσουν οι φαρμακοποιοί

Στο πλαίσιο συζήτησης για την εξοικείωση των φαρμακοποιών με τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στο φαρμακείο και τις υπηρεσίες υγείας, ο Απόστολος Βαλτάς είπε πως η επιστημονική ομάδα του ΠΦΣ ετοιμάζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα οφέλη αυτής της νέας τεχνολογίας στο φαρμακείο αλλά και ότι έχει ανοίξει ο διάλογος με την πολιτεία για την πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς φακέλους.

«Το έχουμε συζητήσει και με τον νυν υπουργό (σ.σ. Υγείας) ως αναγκαιότητα. Είναι σίγουρο 100% ότι θα δοθεί η πρόσβαση στους φακέλους, αλλά όχι στα πάντα, ώστε να είναι διακριτοί οι ρόλοι γιατρών και φαρμακοποιών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης αποκάλυψε ότι συζητά με τα πανεπιστήμια για την εισαγωγή μαθήματος φαρμακευτικής φροντίδας στο βασικό πρόγραμμα σπουδών.

Συζητήσεις για την οικονομική στήριξη των φαρμακείων που θα συνενωθούν

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ συνεχάρη τον Όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ για την επιλογή της θεματολογίας του συνεδρίου, που είχε ως κεντρικό θέμα: «AI: Η Επανάσταση στη Φαρμακευτική Περίθαλψη», ενώ περιελάμβανε σε επόμενη ενότητα και το ζήτημα των συνενώσεων φαρμακείων. 

Σε παρέμβασή του στη συζήτηση περί των συνενώσεων ο Απόστολος Βαλτάς προχώρησε σε μια ακόμα αποκάλυψη, λέγοντας πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών για την επιχορήγηση των φαρμακείων που θα συνενωθούν, ώστε να δοθούν τα κίνητρα σε όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν σε συνεργασίες. Αναφορικά με την «κουλτούρα συνεργασίας» που φαίνεται πως λείπει από τους Έλληνες φαρμακοποιούς, ο πρόεδρος τόνισε ότι: «Δεν θα αφήσουμε σύλλογο για σύλλογο που να μην περάσουμε αυτήν τη νοοτροπία των συνενώσεων», συμπληρώνοντας πως τα φαρμακεία θέλουν ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για 3η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει τη Δράση Αλληλεγγύης του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
ΦΣΑ: Σε λειτουργία το application για τις εφημερίες
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους