Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Έρχεται ευρωπαϊκός κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

11/7/2017 10:10:42 πμ
Διογκωμένα θα είναι τα πρόστιμα για τις φαρμακευτικές εταιρείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, η νομική σύμβουλος του ΣΦΕΕ κ. Δήμητρα Λεμπέση και ο διευθυντής Data Protection και Global Health της Efpia, κ. Brendan Barnes.

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25.05.2018! Ο κανονισμός διαμορφώνει ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο, χωρίς την ανάγκη ψήφισης εθνικής νομοθεσίας που αυξάνει σημαντικά τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, ενώ το μέγεθος των προβλεπόμενων προστίμων τον τοποθετεί πολύ υψηλά στην ατζέντα της ανώτατης διοίκησης.


Σχετικά με το θέμα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διοργάνωσε ημερίδα, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Vianex, την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω από 200 στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών μελών του Συνδέσμου.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος κ. Πασχάλης Αποστολίδης και πλαισίωσε η Efpia, με τον κ. Brendan Barnes, διευθυντή Data Protection και Global Health.


Ο κ. Αποστολίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η είσοδος στην ψηφιακή εποχή όπως καθημερινά διαπιστώνουμε δεν κουβαλά μόνο μεγάλες ευκολίες, αλλά και μεγάλες υποχρεώσεις και προκλήσεις. Ο Νέος Κανονισμός για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί μια νέα πρόκληση για τις εταιρείες μας και τα στελέχη τους αφενός διότι αλλάζει εξολοκλήρου την αρχιτεκτονική του συστήματος που γνωρίζαμε έως σήμερα, αφετέρου διότι θα ισχύει πλέον πανευρωπαϊκά και τα πρόστιμα θα κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη. Χρειάζεται πολύ γρήγορα να προετοιμαστούμε και ο χρόνος που διαθέτουμε είναι περιορισμένος. Έχουμε μάθει, όμως, να λειτουργούμε με επιτυχία σε πιεστικούς χρόνους και περιβάλλοντα».


Η νομική σύμβουλος του ΣΦΕΕ, κ. Δήμητρα Λεμπέση, ανέφερε σχετικά: «Ο ΣΦΕΕ, θέλοντας να στηρίξει τις εταιρείες και τα στελέχη του, ενεργοποιεί εγκαίρως τα αντανακλαστικά του και διοργανώνει αυτή την εκπαιδευτική ημερίδα, με στόχο να ενημερώσει, αλλά και να εκπαιδεύσει τα μέλη του, να παρουσιάσει τους κινδύνους, να ευαισθητοποιήσει, να απαντήσει σε ερωτήσεις».


Τις νέες υποχρεώσεις των εταιρειών καθώς και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα έδωσαν διακεκριμένοι ομιλητές μεταξύ των οποίων: ο κ. Μάνος Δημογεροντάκης, δικηγόρος, ανεξάρτητος μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η κ. Γεωργία Παναγοπούλου, ελέγκτρια, μηχανικός Η/Υ, μόνιμο στέλεχος της Αρχής, ο κ. Ιωάννης Μακρυπούλιας, μηχανικός Η/Υ, τ. αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, συνεργάτης του Αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μανώλη Σφακιανάκη, o κ. Πέτρος Τσαντήλας, δικηγόρος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, νομικός σύμβουλος του Γ.Ν. Ιπποκράτειο, τέως μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία από την προετοιμασία άλλων εταιρειών και συγκεκριμένα της Novartis, την οποία παρουσίασε ο υπεύθυνος της εταιρείας για την Ισπανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, κ. Jordi Saldana, της GSK, η κ. Cristina Fernandez, data protection pharma lead Europe and Canada και ο κ. Αντώνης Ευαγγελίδης, από την εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ. Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησαν με εξαιρετικά εκπαιδευτικές παρουσιάσεις οι δικηγόροι, Αλέξανδρος Κορτέσης, από την εταιρία Ποταμίτης-Βεκρής, Στάθης Παπαζαφειρόπουλος από την εταιρεία Χατζηπροδρόμου- Τριανταφύλλου και Εβίτα Βαϊνανίδη, από τη Βαϊνανίδης - Οικονόμου & Συνεργάτες.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυξημένοι ήταν το 2023 οι έλεγχοι για απαγορευμένα χημικά συστατικά
Επίσης μέρος των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους επιστρέφει στα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Γιάννης Μαλλιαρός: «Το 2024 ξεκινά το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο στην ιστορία του ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.»
Συνέντευξη στη Βάσω Καλυβιώτη για το περιοδικό «Φαρμακευτικός Κόσμος» #197
Astellas Eλλάδας: Προωθεί το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2024
Και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας
Ολοκληρώθηκε η πορεία του Ανδρέα Γαλανόπουλου στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Μετά από 39 χρόνια, ο πρόεδρος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης
Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας