Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Ελληνική ιστοσελίδα διαφημίζει και διακινεί φάρμακα
Ενημέρωση από τον Ε.Ο.Φ. για επικίνδυνα προϊόντα μέσω διαδικτύου
Σήμα κινδύνου από τις φαρμακευτικές προς τον Ξανθό
Οι δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων μέσω της τιμολόγησης έχουν στερέψει
Κατέθεσε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων ο Ξανθός
Σύμφωνα με αυτό, οι άδειες δίνονται και σε μη φαρμακοποιούς


Έρχεται ευρωπαϊκός κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

11/7/2017 10:10:42 πμ
Διογκωμένα θα είναι τα πρόστιμα για τις φαρμακευτικές εταιρείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, η νομική σύμβουλος του ΣΦΕΕ κ. Δήμητρα Λεμπέση και ο διευθυντής Data Protection και Global Health της Efpia, κ. Brendan Barnes.

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25.05.2018! Ο κανονισμός διαμορφώνει ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο, χωρίς την ανάγκη ψήφισης εθνικής νομοθεσίας που αυξάνει σημαντικά τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, ενώ το μέγεθος των προβλεπόμενων προστίμων τον τοποθετεί πολύ υψηλά στην ατζέντα της ανώτατης διοίκησης.


Σχετικά με το θέμα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διοργάνωσε ημερίδα, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Vianex, την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω από 200 στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών μελών του Συνδέσμου.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος κ. Πασχάλης Αποστολίδης και πλαισίωσε η Efpia, με τον κ. Brendan Barnes, διευθυντή Data Protection και Global Health.


Ο κ. Αποστολίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η είσοδος στην ψηφιακή εποχή όπως καθημερινά διαπιστώνουμε δεν κουβαλά μόνο μεγάλες ευκολίες, αλλά και μεγάλες υποχρεώσεις και προκλήσεις. Ο Νέος Κανονισμός για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί μια νέα πρόκληση για τις εταιρείες μας και τα στελέχη τους αφενός διότι αλλάζει εξολοκλήρου την αρχιτεκτονική του συστήματος που γνωρίζαμε έως σήμερα, αφετέρου διότι θα ισχύει πλέον πανευρωπαϊκά και τα πρόστιμα θα κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη. Χρειάζεται πολύ γρήγορα να προετοιμαστούμε και ο χρόνος που διαθέτουμε είναι περιορισμένος. Έχουμε μάθει, όμως, να λειτουργούμε με επιτυχία σε πιεστικούς χρόνους και περιβάλλοντα».


Η νομική σύμβουλος του ΣΦΕΕ, κ. Δήμητρα Λεμπέση, ανέφερε σχετικά: «Ο ΣΦΕΕ, θέλοντας να στηρίξει τις εταιρείες και τα στελέχη του, ενεργοποιεί εγκαίρως τα αντανακλαστικά του και διοργανώνει αυτή την εκπαιδευτική ημερίδα, με στόχο να ενημερώσει, αλλά και να εκπαιδεύσει τα μέλη του, να παρουσιάσει τους κινδύνους, να ευαισθητοποιήσει, να απαντήσει σε ερωτήσεις».


Τις νέες υποχρεώσεις των εταιρειών καθώς και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα έδωσαν διακεκριμένοι ομιλητές μεταξύ των οποίων: ο κ. Μάνος Δημογεροντάκης, δικηγόρος, ανεξάρτητος μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η κ. Γεωργία Παναγοπούλου, ελέγκτρια, μηχανικός Η/Υ, μόνιμο στέλεχος της Αρχής, ο κ. Ιωάννης Μακρυπούλιας, μηχανικός Η/Υ, τ. αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, συνεργάτης του Αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μανώλη Σφακιανάκη, o κ. Πέτρος Τσαντήλας, δικηγόρος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, νομικός σύμβουλος του Γ.Ν. Ιπποκράτειο, τέως μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία από την προετοιμασία άλλων εταιρειών και συγκεκριμένα της Novartis, την οποία παρουσίασε ο υπεύθυνος της εταιρείας για την Ισπανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, κ. Jordi Saldana, της GSK, η κ. Cristina Fernandez, data protection pharma lead Europe and Canada και ο κ. Αντώνης Ευαγγελίδης, από την εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ. Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησαν με εξαιρετικά εκπαιδευτικές παρουσιάσεις οι δικηγόροι, Αλέξανδρος Κορτέσης, από την εταιρία Ποταμίτης-Βεκρής, Στάθης Παπαζαφειρόπουλος από την εταιρεία Χατζηπροδρόμου- Τριανταφύλλου και Εβίτα Βαϊνανίδη, από τη Βαϊνανίδης - Οικονόμου & Συνεργάτες.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων μέσω της τιμολόγησης έχουν στερέψει
Για το συντονισμό του τρόπου με τον οποίο οι χώρες μετρούν την αξία τους


Σχετικά άρθρα

Τεράστιο το ενδιαφέρον για τη φαρμακευτική κάνναβη
Οι επενδύσεις μπορούν να απογειώσουν την οικονομία μας
Κορυφαία εξαγορά στη φαρμακευτική αγορά!
Αξίας 11,6 δισ. δολάρια
Ισχυρή παγκόσμια συμμαχία για τα μη μεταδοτικά νοσήματα
Ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Νέα αποθήκη για προϊόντα βιοεπιστημών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Την ανοίγει ο όμιλος GEFCO στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου