Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Επιτροπές Στήριξης Ασθενών θα δημιουργηθούν εντός των νοσοκομείων

11/4/2016 11:29:13 πμ
Θα γίνονται αποδέκτες των παραπόνων των ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τη συγκρότηση σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο Επιτροπών Στήριξης Ασθενών δρομολογεί το υπουργείο Υγείας. Οι Επιτροπές αυτές θα γίνονται αποδέκτες όλων των καταγγελιών, των παραπόνων και των αιτημάτων των ασθενών και θα αναφέρονται σε μία Κεντρική Επιτροπή η οποία θα λειτουργεί το υπουργείο Υγείας. Η συγκρότηση αυτών των Επιτροπών θα γίνει με την έκδοση εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης στην οποία θα προβλέπεται η σύνθεσή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

"Είναι σημαντικό να αισθανθούν οι άνθρωποι στο νοσοκομείο ότι δεν είναι ανοχύρωτοι ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που μπορεί να ακούσει το παράπονό τους και την αγωνία τους. Είμαστε σε συνεννόηση και με τον Συνήγορο του Πολίτη για θέματα υγείας έτσι ώστε να υπάρξει και από εκεί μια συνδρομή στο να ενισχυθεί ο δικαιωματικός πυρήνας τους εθνικού συστήματος υγείας. Αυτή είναι η λογική μας” δήλωσε ο κ Ξανθός .

Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το Θεαγένειο και το νοσοκομείο Παπανικολάου όπου συνομίλησε με εκπροσώπους συλλόγων ασθενών και εργαζομένων και άκουσε τα προβλήματά τους.

Ο κ Ξανθός μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα εφοδιασμού ραδιοφαρμάκου για τη λειτουργία του PET/CT στο Θεαγένειο τονίζοντας έχει ήδη ξεκινήσει η προκαταρκτική λειτουργία του ενώ σύντομα θα μπει σε πλήρη λειτουργία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα φέρουν την επανάσταση στην καθημερινή άσκηση
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

1ο Συμπόσιο Ειδικών Δημόσιας Υγείας
Η παχυσαρκία και ο διαβήτης στο επίκεντρο
Με κρεμάλες και ...φασόλαδα διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο υπ. Υγείας
Συγκέντρωση των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου
Σε σταθερή κατάσταση το προσφυγόπουλο που νοσεί από ηπατίτιδα Α
Θα εμβολιαστούν οι οικείοι του
Έτοιμάζουν στέγη ...για όλους αυτούς που θα τη χάσουν
Οι προτάσεις έγιναν, λείπει όμως η χρηματοδότηση