Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Multimedia

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη φαρμακευτική εταιρεία CBL της Πάτρας

7/2/2018 1:10:47 μμ
"Έρχεται το τέλος των μνημονίων και καλύτερες ημέρες για τους νέους επιστήμονες"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Στους εργαστηριακούς χώρους της εταιρείας CBL (Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών) ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε αρκετή ώρα με τους εργαζομένους.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του 9ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου αλλά και σχετικών επαφών που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


«Επέλεξα να σας συναντήσω και να επισκεφτώ τη συγκεκριμένη επιχείρηση, γιατί είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός βιομηχανίας και έρευνας, παραγωγής και νέας γνώσης», σημείωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση προάγει τη γνώση και την ερευνητική διαδικασία. «Παρότι μέρα που είναι σήμερα μπορεί να μας παρεξηγήσουν (σ.σ. που επέλεξε να επισκεφτεί μια φαρμακευτική εταιρεία, την ώρα που συζητείται η υπόθεση της Novartis), ωστόσο δεν μπορείς να κατηγορήσεις συλλήβδην τις πολυεθνικές εταιρείες», είπε ο πρωθυπουργός.


Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η CBL εξάγει το 95% της παραγωγής της και αυτό -όπως είπε- αποτελεί απάντηση σε εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να παράγει, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως οι φαρμακοβιομηχανίες είναι από τις σημαντικότερες εξαγωγικές εταιρείες της Ελλάδας.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους νέους ερευνητές και επιστήμονες που έφυγαν από τη χώρα μας λόγω κρίσης, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει ως συγκριτικό πλεονέκτημα το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η χώρα έχει την πιο υψηλά εκπαιδευμένη γενιά στην ιστορία, γενιά η οποία βρέθηκε στη μέση μιας πρωτοφανούς κρίσης, όχι μόνο για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα.


«Μιλάμε για την έξοδο από την κρίση, τον Αύγουστο του 2018, αλλά το πραγματικό τέλος της κρίσης θα μπορούμε να το έχουμε, όταν οι Έλληνες ερευνητές τελειώνοντας το πανεπιστήμιο θα μπορούν να μείνουν εδώ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «η προοπτική του τέλους της κρίσης περνάει μέσα από την έρευνα και θέλει δρόμο πολύ, αλλά τα πράγματα αλλάζουν, προς το καλύτερο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απέσπασε 5 διακρίσεις στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»






Σχετικά άρθρα

Perfectil TV SPOT:
Γνωρίστε τη σειρά προϊόντων Perfectil μέσω του νέου τηλεοπτικού σποτ
ΠΦΣ:
Τηλεοπτικό σποτ για το ρόλο του φαρμακοποιού
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ:
Βίντεο για τα 40 χρόνια του Όμίλου
Βάλε μάσκα! Βάλε SKIN REVERSE!
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Farmeco για τη SKIN REVERSE της COVERDERM